A szélvédő kivágásával mentették ki a 22 utast a tűzoltók

2024.09.13. 15:15

Utasokkal teli busz borult az oldalára Zalában (frissítve, képgalériával, videóval)

Mint korábban megírtuk, személygépkocsival ütközött, majd az oldalára dőlt egy utasokkal teli autóbusz pénteken délután Borsfa térségében.

Gyuricza Ferenc

Megkeresésünkre a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gábor László az alábbi tájékoztatást adta: 2024. szeptember 13-án 15 óra körül egy busz és egy személyautó ütközött a 7536-os út 4-es kilométerénél Borsfa előtt. Elsődleges információink szerint a személygépjármű ismeretlen okok miatt áttért a szemből közlekedő busz sávjába és összeütköztek. A baleset következtében a személygépjármű árokba hajtott, a busz pedig oldalára dőlt. A busz utasai közül ketten könnyebben, a személyautó vezetője pedig súlyos sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínre letenyei, nagykanizsai és lenti hivatásos tűzoltók, valamint letenyei és becsehelyi önkéntesek vonultak ki. 
A vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint teljes útlezárás mellett, a szélvédő kivágásával mentették ki a busz 22 utasát. A tűzoltók az autó sofőrjét is kiemelték járművéből. A balesetet szenvedett munkásbuszon utazókért mentesítő járat érkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!