Akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat

9 órája

Zalában bujkált a német gyújtogató

Nagykanizsa közelében fogták el a készenléti rendőrség nyomozói azt a német, Reichsbürger-csoporthoz tartozó férfit, akit a német rendőrség gyújtogatás miatt köröz. A 44 éves államtagadó férfi akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban.

Pásztor András

A német férfi őrizetbe vétele

Forrás: police.hu

A német rendőrség kereste meg a KR NNI Célkörözési Osztályát, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német – magát „Reichsbürger”-nek, azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó – férfi Magyarországon rejtőzködik. A bűncselekmény miatt akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban, így jó oka volt arra, hogy láthatatlanná váljon – írja a police.hu.
A fejvadászok beszerzett adatai alapján a férfit már ismerték a magyar hatóságok, mivel Magyarországon is volt már büntetve.

Az alapos felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén bujkálhat. Szeptember 16-án reggel Gelse településen fogták el a KR bevetést támogató egységével.

A német férfi nem működött együtt, magát „emberként” azonosította, államtagadó hozzáállása azonban nem sokat javított a helyzetén, a rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!