Büntetőeljárás indult

13 órája

Kiskorú veszélyeztetésével vádolják a vasi bokszedzőt – videó a tárgyalásról

A Vaol.hu számolt be róla, hogy előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság hétfő délután abban a büntetőügyben, amelyben a vádlott egy ismert vasi bokszklub edzője. A vád szerint a férfi egy tizenéves fiút többször hozott megalázó helyzetbe, testi épségét veszélyeztette.

Zaol.hu

A vád szerint kiskorút veszélyeztetett a vasi bokszedző: zárt ülésen tárgyalják V. Roland ügyét

Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

A vádirat szerint a férfi egy sportegyesület edzőjeként a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során. Az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt az egyik sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Egyelőre meg nem erősített információk szerint a vádlott a tizenéves sértettet arra kényszerítette, hogy hányásig egyen dinnyét, továbbá a vádlott utasítására edzéstársai többször beletették a fiút egy szemetesbe. Egyszer pedig közvetlenül lábbal úgy fejbe rúgta a sértettet, hogy annak bedagadt a feje. Értesüléseink szerint a fiúnak számára megalázó dolgokat is végre kellett hajtania. 

További részletek a Vaol.hu cikkében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában