Nem vett részt az elterelésben, vádemelés lett a vége

2 órája

Lebukott, mert rosszul lett a marihuánától

Nem vett részt az elterelésben, ezért vádat emeltek a 38 éves kányavári férfi ellen, aki 2023 tavaszán Ausztriában ismeretlen személytől marihuánát szerzett.

Antal Lívia

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

A marihuánát cigaretta formájában fogyasztotta el 2023. március 31-én éjszaka egy ortaházai parkolóban, azonban annak hatásától rosszul lett. Barátnője megijedt, ezért mentőt és rendőrt hívott. A férfit rosszulléte miatt bevitték a kórházba, ahol kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak vele szemben. A pozitív eredmény miatt vállalta, hogy 6 hónapig kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen, kábítószer-használatot kezelő ellátásban vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vesz részt, ezért vele szemben az eljárást a Lenti Járási Ügyészség 2023 szeptemberében felfüggesztette. Mivel a férfi egy év elteltével nem igazolta az elterelésen való részvételt, a Lenti Járási Ügyészség vádat emelt vele szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt. Az esetről dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!