Csokoládét, fánkot, szalonnát vitt el a boltból

2 órája

Mihelyst letelt a feltételes szabadsága, lopni ment

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös különös visszaesőnek számító 67 éves letenyei férfivel szemben lopás vétsége miatt emelt vádat, amelyben elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

Antal Lívia

Fotó: Illusztráció

A férfi korábbi fegyházbüntetéséből engedett feltételes szabadsága 2022 februárjában járt le. A letenyei élelmiszer-áruházban rendszeres vásárlónak számít, és 2022 áprilisának első napjaiban háromszor is visszatért az üzletbe, ahol minden alkalommal különböző élelmiszereket, csokoládékat, fánkot, szalonnát, sonkát, túrót, valamint egy testápolót lopott el. A férfi cselekményeit a biztonsági kamera rögzítette, az utolsó alkalommal történt tettenérését követően a kamerák visszanézésével derült fény a korábbi lopásokra. Az okozott kár összesen 9.260 forint, melyből a tettenéréskor 2.143 forint megtérült.. Az esetről  dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!