2021.11.20. 07:00
Vendéglátós szakmákba hívják a fiatalokat Keszthelyen
A legjobbaktól, hogy a legjobb lehess! Ezen mottó jegyében szerveztek nyílt napot tegnap a keszthelyi vendéglátó technikumban.
Vomberg Frigyes konyhafőnök tartott bemutatót Fotó: PBÁ
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum megbízásából a Kvártélyház Kft. részt vesz három szakma, a cukrász, a szakács, valamint a pincér – vendégtéri szakember népszerűsítésében Zalaegerszegen és Keszthelyen is.
A Balaton fővárosában tartott nyílt napon – amelyre több százan érkeztek a térségből – előbb Fisli István, a technikum, szakképző iskola és kollégium vezetője adott tájékoztatást az intézményről s a képzésekről, majd Vomberg Frigyes konyhafőnök, tanár, az egyik tehetségkutató tévéműsor csapatkapitánya, a hazai gasztronómia és az oktatás megújításának élharcosa tartott bemutatót, olykor ámulatba ejtve a részvevőket.
– A kampány már korábban elkezdődött, hiszen a közösségi felületeken, illetve a helyi televíziókban is reklámfilmek mutatják be e szakmák szépségét – fogalmazott lapunk kérdésére Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. igazgatója. – Emellett valamennyi, a térségben lévő általános iskola megkapta azokat a szórólapokat, amelyek ezen mesterségek szépségeire irányítják a diákok figyelmét.
Több mint 100 intézményben vehették kézbe a diákok a tájékoztató anyagokat Zalaegerszeg és Keszthely közelében, amelyekkel a ZSzC és a Kvártélyház a beiskolázást segíti, illetve az iskolákat és a szakmákat népszerűsíti.
– Szeretnénk megmutatni, hogy a leendő diákok előtt milyen perspektívák állnak, és mit jelent számukra, ha ilyen területen szereznek képzettséget, végzettséget – fogalmazott Tompa Gábor, aki arról is beszélt: Keszthelyen nagyon sok csillogó szemű fiatallal találkozott, akik közül akár a jövő elismert szakemberei is kikerülhetnek.