Több átalakítást végeztek

2022.09.20. 18:31

Megszépült a zalaegerszegi Űrhajós óvoda belseje

Több millió forint értékű vállalkozói felajánlás segítségével újult meg a Landorhegyi Óvoda Űrhajós Utcai Székhelyóvodájában a közlekedőfolyosó, valamint a dolgozók öltözője.

Arany Gábor

Megszépült folyosó, megújult dolgozói öltöző fogadta az Űrhajós utcába érkezőket a nyári szünet után, a beruházásról kedden tartottak tájékoztatót az intézményben, a jeles eseményen az apróságok adtak műsort a vendégeknek

Fotó: Arany Gábor

A közel 12 millió forint értékű beruházásról kedden tartottak tájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester felidézte, 2014-ben kezdődött el az oktatási, nevelési intézmények felújításának 10 éves programja. Az Űrhajós utcai óvoda teljes rekonstrukciója is szerepel a tervekben 186 millió forintos költséggel, amennyiben az uniós támogatások megérkeznek, tette hozzá.

A most nyáron lezajlott kisebb volumenű munkálatok vállalkozói felajánlásnak köszönhetők, a költségekhez az önkormányzat hatmillió forintot adott. Péntek Károly, a Windoor Design Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a cég karácsonyi reprezentációs ajándékozásra szánt összegét hat éve hasonló jótékony célra fordítják. Ez esetben ötmillió forint értékű munkát, anyagot ajánlottak fel, ennek eredményeként a közlekedő újult meg: ami érintette a burkolatokat, a radiátorok festését, az elektromos hálózatot, a vízvezeték szerelvényeit, emellett kicserélték a fa beltéri nyílászárókat. Emellett a dolgozói öltözőt a kor igényeinek megfelelően alakították át.

Az épület benapozott helyiségeinél a nyílászárók hőszűrőfóliát kaptak, ezt az ifjabb Nagy Tibor vezette egerszegi NNdesign végezte el, és nem ez a cég első felajánlása, mert hasonló napsugárzás elleni védelemmel látták el a Petőfi utcai óvodát és a bölcsődét is, összesen 1,8 millió forintos költséggel.

Az intézmény megszépítéséért Kása Istvánné, a Landorhegyi  Óvoda vezetője mondott köszönetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában