2023.01.24. 18:00
A legfinomabb forralt bort a Violkonyha kínálta Zalaegerszegen
Eperpüré és rozé mesteri elegyítése adta annak a forralt bornak az alapját, ami szavazatok sokaságát érdemelte ki a 2022-es adventi versenyben, hozzásegítve a győzelemhez a Violkonyhát.
Balaicz Zoltán adta át az elismerő oklevelet Viola Kittinek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
A nyertesnek járó oklevelet kedden a városházán vette át Balaicz Zoltán polgármestertől Viola Kitti.
A legfinomabb forralt bor kiválasztására a versenyt először a 2016-os Egerszegi adventre hirdette meg az önkormányzat a Városmarketing Irodával együttműködve, hiszen az iroda vezetője, Horváth Szilárd volt az ötletgazda. Az első díjat 2017 januárjában adták át. Mint Balaicz Zoltán polgármester felidézte, a 2022-es Egerszegi advent majdnem meghiúsult a gazdasági nehézségek, az energiaválság miatt.
Az önkormányzat és a Tourinform Iroda kereste a megoldást a program megrendezésre, és ebben partnerre találtak a vállalkozásokban, több millió forinttal járult hozzá számos cég, ily módon sikerült megrendezni az Egerszegi adventet. Ennek része volt a forralt borok versenye. Az internetes szavazáson 817 voks érkezett, győzött a Violkonyha, mögötte a sorrend: Borkocka, Tütü Gasztró Busz, Mimosa Lounge, Fontana Kávé és Csokibár.
A Violkonyhát működtető zalaegerszegi székhelyű Violka Family Kft. ügyvezetője, Viola Kitti elmondta, hogy szekszárdi vörösborok, illetve rozé adták az alapot. Különlegességük volt az eperpürés rozé, az alkoholmentes italok kedvelőinek a téli fűszeres almalevet kínálták. A falatozáshoz pedig várvölgyi hurka, kolbász, csülök várta a vendégeket.