Két év kihagyás után újra

2023.04.20. 18:00

Ismét az egyetem padjaiban a nyugdíjasok – elindult a Senior Akadémia Zalaegerszegen

Csütörtökön a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának nagyelőadójában elindult a Senior Akadémia tavaszi szemesztere, amelyen Balaicz Zoltán polgármester évértékelőjét követően Harcz Endre becsehelyi őstermelő és kertész tartott előadást.

Mozsár Eszter

A Senior Akadémián Balaicz Zoltán polgármester, Balaicz Zoltánné, a PE ZEK Nyelvi és Felnőttképzési irodavezetője, Hutnik Eszter intézményfenntartó és idősügyi szakreferens és Harcz Endre kertész, őstermelő. Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Idősügyi Tanács és az egyetem közös ismeretterjesztő rendezvénysorozata 2015 óta nagy népszerűségnek örvend. A féléves szemeszterekre általában kétszáz beiratkozott nyugdíjas kíváncsi, ám a programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Két év kihagyás után szeptemberben indult újra a Senior Akadémia, a takarékosság jegyében valamivel rövidebb szemeszterekkel, tájékoztatta lapunkat a program házigazdája, Balaicz Zoltánné, a PE ZEK Nyelvi és Felnőttképzési irodavezetője. Az őszihez hasonlóan tavasszal is kettő előadásnappal készültek, a következőt május közepén szervezik. Csütörtökön Balaicz Zoltán polgármester ismertette a város elmúlt évének fejlesztéseit, majd a becsehelyi amatőr meteorológus és viharvadász, egzotikus növénytermesztő, Harcz Endre tartott izgalmas beszámolót.

Gyülekezik a hallgatóság  Fotó: Pezzetta Umberto

A programot könyvbazár zárta, a polgármesteri hivatal felajánlásából több mint száz kötet talált gazdára, illetve egzotikus növénypalántákat vásárolhattak az érdeklődők.

A Senior Akadémia emellett különféle klubfoglalkozásokra várja a szépkorúakat ebben a szemeszterben. A tánc- és nyelvi órák, gyógytorna és országismeret órán kívül újdonságként a gyászfeldolgozásról is hallhatnak a résztvevők.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában