Az év végéig végezni kellene a munkálatokkal

2023.05.18. 15:00

Akár a teljes támogatás elúszhat, ha a víztorony felújítása elmarad Nagykanizsán

Az idő szalad, a tervezett fejlesztések viszont döcögnek – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Bizzer András alpolgármester, aki az 588 millió forintos kormányzati támogatás elköltése, illetve a beruházások időbeni befejezése miatt adott hangot aggodalmának.

Pásztor András

A további késlekedés a támogatás elvesztését jelentheti

Fotó: Szakony Attila

Mint azt az alpolgármester elmondta: az 588 millió forintos kormányzati támogatást immár két éve megkapta az önkormányzat, ám az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) késlekedése és folyamatos időhúzó hozzáállása miatt csak nemrég született döntés a forrás felhasználásáról, miközben a tervezett fejlesztéseket az év végéig be kellene fejezni.

– A fejlesztési csomag egyik fontos és el nem hagyható eleme a Petőfi utcai víztorony tetőfelújítása – folytatta Bizzer András, aki nyomatékosította: ezt a beruházást a támogatói szerződés alapján mindenképp meg kell valósítani a többivel együtt még az idei évben. – A víztorony tetőfelújításának esetleges elmaradása miatt ugyanakkor veszélybe kerülhet a teljes 588 millió forintos kormányzati fejlesztési támogatás felhasználása. A víztorony tetőfelújításának elkezdéséhez szükséges az erről szóló tervdokumentáció kidolgozása, ám a Délzalai Víz- és Csatonamű Zrt. előző és jelenlegi vezérigazgatója sem készítette el a terveket a mai napig.

Bizzer András rámutatott: a tervdokumentáció elkészítése a vízmű feladata, ugyanakkor a politikai felelősséget az ÉVE-frakciónak kell vállalnia egy esetleges kudarc miatt. Konkrétan dr. Fodor Csaba frakcióvezetőnek, aki a vízmű felügyelőbizottságának is elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában