2023.10.12. 16:30
A Thúry-technikumból indult
Varga Tünde és Cseresnyés Krisztina
Fotó: Szakony Attila
Nagykanizsán a Thúry-technikumban csütörtökön ismét motivációs előadást tartottak a diákoknak. Ezúttal a fővárosi St. Andrea étterem cukrászatát vezető Cseresnyés Krisztina beszélt vargabetűkkel átszőtt életéről. Varga Tünde, az iskola oktatója, az esemény szervezője elmondta: a vendéglátás munkaközösség elméleti és gyakorlati tagjaival eldöntötték, hogy olyan egykori tanulókat hívnak meg vendégségbe, akik szorgalommal, alázattal és sok lemondással elérték a céljukat. Cseresnyés Krisztina szakácsként végzett a Thúry-technikumban. Ma Budapest fine dining szegmensének meghatározó éttermében dolgozik cukrászként a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az egyedi desszertek megalkotásában Kollár Endre séf partnereként a kanizsai hölgy kreativitása szárnyalhat.