Gyászol a győri egyetem

2024.01.30. 09:30

Fiatalon elhunyt az Apáczai-kar volt dékánja

Életének 64. évében elhunyt dr. Szabó Péter egyetemi docens, okl. biológia-földrajz szakos tanár, az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar volt dékánja.

Zaol.hu

Dr. Szabó Péter (1960-2024)

Forrás: vaol.hu

Dr. Szabó Péter Győrben született 1960. október 23-án. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem biológia-földrajz szakán diplomázott, majd a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Egyetemen védte meg PhD tudományos fokozatát. A Hittudományi Főiskolán hittantanári végzettséget is szerzett.

1988 februárjától az Apáczai Csere János Kar oktatója. 2007 óta egyetemi docensként dolgozott a karon. A képzések sokfélesége miatt több stúdium oktatásában vett részt. Főbb oktatási területei az általános természeti földrajz, az általános biológia, a biokémia, Magyarország földrajza, az iskolaegészségtan, a környezetismeret tantárgypedagógia, a növénytan volt, de idegenforgalmi képzésekben környezet gazdaságtant és ökoturizmust is oktatott – írja a VAOL.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában