Desszertajánló
2024.03.30. 12:00
Frissítő citromos sütemény: tökéletes választás a tavaszi napokra
A tavasz beköszöntével egyre jobban vágyunk a friss, üde ízekre. Ezzel a citromos süteménnyel nem fogsz mellélőni: a könnyed piskóta és a krémes citromhab párosa ellenállhatatlan ízt nyújt. A sütemény elkészítése egyszerű, és nem igényel sok időt, így akár egy gyors desszertként is elkészítheted.
Zaol.hu
Forrás: mindmegette.hu
Hozzávalók:
A piskótához:
- 11 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 8 dkg joghurt
- 0,5 dl tej
- 3 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 0,25 teáskanál só
- 16 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
A citromos krémhez:
- 1 dl hideg tejszín
- 15 dkg hideg mascarpone
- 6 dkg porcukor
- 1 db citrom héja
Elkészítés:
- A piskótához a vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a tejet, a citromlevet, a citromhéjat és a sót, majd alaposan elkeverjük.
- A lisztet és a sütőport szitáljuk a keverékhez, és robotgéppel alacsony fokozaton simára keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
- A citromos krémhez a hideg tejszínt, a mascarponét, a porcukrot és a citromhéjat robotgéppel fényes, stabil krémmé verjük. A hűtőbe tesszük, amíg a piskóta kihűl.
- A kihűlt piskótát egyenletesen beborítjuk a citromhabbal, és reszelt citromhéjjal díszítjük.
- A széleket levágjuk, majd egyenlő szeletekre osztjuk a süteményt.
Tippek:
- A süteményt díszíthetjük friss mentalevelekkel, citromkarikákkal vagy kandírozott citromhéjjal is.
A citromlé helyett lime-levet is használhatunk. - A piskótát sütőpapírral bélelt tortaformában is megsüthetjük, így egy mutatósabb, tortaformájú süteményt kapunk.
Ez a citromos sütemény tökéletes választás a tavaszi napokra. Frissítő ízével és egyszerű elkészítésével garantáltan sikert aratsz vele.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre