Hangszervándor Csonkahegyháton

2024.04.27. 15:00

Mesébe szőtt hangszereken játszik Fejér Simon Pál

Ingyenes interaktív zenei előadásra és hangszerbemutatóra várják az érdeklődőket április 30-án, kedden 10 órakor Csonkahegyháton a faluházba. Fejér Simon Pál zenész és dalszerző, a nagysikerű Lengemesék című animációs film zeneszerzője kalauzolja el a nézőt a világ négy égtájára. A Petőfi Kulturális Program rendezvényén betekintést nyerhetünk a különböző népek hangszeres világába.

Mozsár Eszter

Fejér Simon Pál előadás közben.

Fotó: Fejér János

A mese hőse Shiriki, egy indián fiú, aki világ körüli útján keresi azt a csodás hangszert, melynek hangjától könnyekre fakad az ég, hogy megmentse népét a falujukban pusztító nagy szárazságtól. Az előadásban találkozhatunk földrajzzal, népviselettel, némi gasztronómiával, népi dialektusokkal, autentikus énekekkel és sok humorral.

Rácsodálkozhatunk arra, milyen színes és sokféle a világ zenei kultúrája. Fejér Simon Pálnak köszönhetően rengeteg érdekes, szokatlan és sokak számára nem ismert hangszert hallhatunk megszólalni. Az előadás alatt találkozhatunk afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhrannal, de hallhatunk mongol torok éneket, lófejes hegedűt, vagy sakktáblából készült cigarbox blues gitárt. A műsor végén felügyelet mellett a hangszereket is ki lehet próbálni.

A rendezvény a Petőfi Kulturális Program, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg. A szervezők felhívása szerint a produkció a hosszú időtartam miatt (többek között az előadás zavartalan menetének érdekében) az óvodás korosztálynak nem javasolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában