Az Európa-napot ünnepelték Keszthelyen

2024.05.10. 16:00

A DK, az MSZP és a Párbeszéd szerint az uniónak nincs alternatívája

Az Európa-napot ünnepelte a Demokratikus Koalíció a keszthelyi Zenepavilonnál. Elhangzott: Magyarország jövőjét (is) Európa s az unió jelenti.

Péter B. Árpád

Az unió „óv, véd és vigyáz bennünket”, emelték ki az Európa-napon, b-j.: Camara-Bereczki Ferenc, Dékány Péter és Herfort Marietta

Fotó: Péter B. Árpád

Dékány Péter, a DK választókerületi elnöke felidézte, az Európa-napot 1964 óta ünnepeljük, s dupla apropó, hogy Magyarország két évtizede, 2004. május 1. óta tagja az uniónak.

Herfort Marietta, az árnyékkormány romaügyi tanácsadója kifejtette, mindannyian az európai közösséghez tartozunk, amely sokak számára kinyitotta a világot, s az is kiderült: „közösek az ügyeink, a céljaink és nem vagyunk egyedül ebben a világban”. Kiemelte: egy nemzethez tartozva is szükségünk van ilyen kapcsolódásokra, s erre értékközösségként kell tekintenünk, amely „óv, véd és vigyáz bennünket”.

Camara-Bereczki Ferenc, az MSZP elnökségi tagja elmondta, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös európai parlamenti listát állított az együttműködés jegyében, „s ebből tudunk jövőt építeni”. Leszögezte: Zalában vannak sikeres baloldali polgármesterek, s a számuk június 9. után tovább nőhet. Kijelentette, a következő két évben mindent meg kell tenni a kormányváltásért.

Az EU-val kapcsolatban azt mondta, Európa nemcsak érdek-, hanem értékközösség, „amitől semmilyen fideszes próbálkozás nem idegenítette el a magyarokat, hisz az uniónak és az együttműködésnek nincs alternatívája”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában