Vállalkozásfejlesztés és közösségépítés

2024.05.08. 14:00

A VOSZ a cégek közötti kapcsolatot is szeretné erősíteni programjaival

Az együttműködés és a közösségépítés fontossága is szóba került a VOSZ Keszthely-Hévíz térségi gazdasági kerekasztal-beszélgetésén, amelyen a Balaton közelében működő cégek vezetői vettek részt. A fürdővárosi Hotel Európa Fitben tartott konferencia a kapcsolatépítést is szolgálta.

Péter B. Árpád

Balogh Ádám szerint a párbeszédből együttműködés, majd közösség alakulhat

Fotó: PBÁ

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere hangsúlyozta, a 35-40 ezres településegyüttes az életvitel s a gazdaság szempontjából egységként kezelendő, amelynek húzóágazata a turizmus. Ebben pedig a Balaton fővárosa az elmúlt két évben kimagaslóan teljesített, tavaly például több mint 340 ezer éjszakát töltöttek itt a vendégek, ami 40 szálakos növekedést jelent az előző évhez képest. Ennek következtében az idegenforgalmi adóbevétel 70 százalékkal nőtt.

Manninger Jenő kiemelte, a sikerek révén nőhet a munkahelyek száma, s további cégek jelenhetnek meg Keszthelyen és a térségben
Fotó: PBÁ

A városvezető leszögezte: több évszakos turizmusban gondolkodnak, hiszen a város és az ágazatban dolgozó vállalkozások számára egyaránt fontos, hogy az elő- és az utószezon is erős legyen. 

Ebben jelentős előrelépés volt, amelynek következtében nőhet a munkahelyek száma s további cégek jelenhetnek meg Keszthelyen, fűzte hozzá Manninger Jenő.

A polgármester arról is beszélt, ezt a folyamatot különböző programokkal segíti a város.

Balogh Ádám, a VOSZ zalai elnöke elmondta, ez a térségi gazdasági kerekasztal-sorozat negyedik vármegyei állomása, amelynek egyik célja, hogy a résztvevők egymástól is tanulhassanak. A megújult Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének fő szándéka, hogy „a kkv-szektort támogassa azzal a tudással, információbázissal, amellyel ezek a vállalkozások a multinacionális cégek versenyképességi szintjére, vagy annak közelébe emelkedhetnek”, ismertette az elnök.

Balogh Ádám azt mondta, a VOSZ fő feladata az érdekképviselet s -védelem, emellett a Széchenyi Kártya révén hitellehetőséget biztosít a vállalkozásoknak a KAVOSZ Zrt. egyik tulajdonosaként. Friss fejlesztésük a VOSZPort elnevezésű kisvállalat-irányítási rendszer, emellett a társadalmi felelősségvállalás jegyében is nagyon sokat tesznek. Tavaly pedig elindult a VOSZfeszt sorozat, ennek részeként sorra kötnek együttműködési megállapodásokat a meghatározó egyetemekkel. Tavaly Győrben, nemrégiben pedig Veszprémben tartottak nagyszabású programot – utóbbi a fenntarthatóságról és az ESG minősítési rendszerről szólt.

Főként a turizmusban érdekelt szakemberek vettek részt a konferencián
Fotó: PBÁ

– Nemzeti szinten nagyon jó kapcsolatokat ápol vezetőségünk az állami szférával és a kormányzattal, s próbáljuk a felmerülő gondolatokat, problémákat becsomagolni és tudtára adni a tárgyalófeleknek: mik azok a témák, amelyekkel foglalkozni kell. Az egy fontos felismerése volt ennek a kerekasztalbeszélgetés-sorozatnak, hogy meg kell fogalmaznunk javaslatokat, mert csak ezek mentén lehet előrehaladni – emelte ki Balogh Ádám.

Az elnök a Zala vármegyei szervezet legfontosabb feladatai között az érdekképviseletet, a vállalkozásfejlesztést és a közösségépítést sorolta, utóbbi kapcsán pedig kijelentette, a VOSZ által szervezett programok révén erősödhet a kapcsolati háló, s ennek nyomán „a párbeszédből együttműködés, majd közösség alakulhat”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában