Sok erőt és inspirációt ad a Ki mit tud?

2024.05.31. 07:00

Az ellátottak művészeti vetélkedője Becsehelyen - fotógaléria és videó

A Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Kivi Szolgáltató Központja csütörtökön Ki mit tud? címmel vetélkedőt szervezett az ellátottak közreműködésével a faluházban.

Benedek Bálint

A muraszemenyei Hóvirág Otthon ellátottjai és dolgozói közösen adtak elő egy megható táncot

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényen a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Zalaapáti és a Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Kéthely mintegy 80 ellátottja lépett fel műsorával.

Az eseményen a versenyzőket Vizlendvai-Balassa Evelin, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye intézményvezetője köszöntötte. Beszédében elmondta: öröm, hogy ilyen sok ellátott mutathatja meg a tudását.

- Mindig megható, amikor látom, hogy a lakóink milyen lelkiismeretesen, minden tudásukat beleadva készülnek a vetélkedőre - folytatta. - A sok munkában nagy szerep hárul a dolgozókra, akik biztatják és segítik az ellátottjainkat. A bemutatkozás motiválttá teszik őket, erőt ad számukra, és a végén büszkék lehetnek a teljesítményükre. Ezúttal versekkel, énekkel, tánccal készültek, de még a színjátszás terén is megmutathatják magukat.

Ezt követően Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége igazgatója lépett a mikrofonhoz, s egyetértett kollégájával, hogy a versenyzők mindegyike sok időt és energiát fektetett abba, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.

- Nemcsak egy verseny, hanem ünnep a lakóinknak, akik változatos műfajokban léphetnek a közönség elé - fogalmazott az igazgató. - Így mindannyian részesei lehetünk egy inspiráló utazásnak.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is köszöntötte a versenyzőket. Szerinte az arcokon látható őszinte mosoly, egymás biztatása mind azt mutatja, hogy milyen kiváló közösséget alkotnak együtt. Ahol a felkészülés is nagy boldogságot jelentett, nemhogy a színpadra lépés.

Eredmények

Vers kategória: Szentes János Napsugár Otthon Pölöskefő. Tánc kategória: Remény Integrált Szociális Intézmény Kéthely. Színdarab: Aranyág Otthon Bázakerettye. Ének: Hervai Erzsébet, Hóvirág Otthon Muraszemenye. Különdíj: Kivi Szolgáltató Központ Becsehely, tánc kategória.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában