Újdonságként sétányrózsát is ültettek

2024.05.29. 13:00

Egynyári virágok kerültek az ágyásokba

Büdöske, rézvirág, begónia, kakastaréj és az indén újdonságként illatos sétányrózsa is díszíti Nagykanizsát, melyet a szakemberek a napokban ültettek el a köztereken.

Benedek Bálint

Képünkön előtérben Bogdán Erika, Bogdán Lászlóné és Horváth Andrea épp büdöskét helyezett az ágyásba

Fotó: Szakony Attila

A város virágágyásaiba és ládáiba kicsivel több mint 18 ezer darab egynyári virág került nagykanizsai termelőtől nemrégiben a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztályának munkatársainak jóvoltából. Csendes Tamás, a cég osztályvezetője elmondta: az árvácskák és a tulipánhagymák kiszedése után előkészítették és tápanyaggal töltötték fel az ágyásokat. Hat kollégánk a Fő úton, a Széchenyi téren, az Eötvös téren, a Király és a Kórház utcai körforgalomban már végzett az ültetéssel, utoljára az Erzsébet-térre kerültek az egynyári virágot. Ezt követően a város több pontján kihelyezett dézsákban is lesz virág. Képünkön előtérben Bogdán Erika, Bogdán Lászlóné és Horváth Andrea épp büdöskét helyezett az ágyásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában