Fogyatékkal élők kulturális és zenei találkozója Zalaegerszegen

2024.05.08. 18:21

Esély Gála: lehetőséget kaptak tehetségük bemutatására

A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete (MOFE) hatodik alkalommal tartotta meg szerdán kulturális és zenei találkozóját. Az Esély Gála helyszíne ezúttal a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának Infocentruma volt. A rendezvényen a vármegyei intézmények fogyatékkal élő lakói bohózatot, zenés, verses, valamint táncos produkciókat adtak elő.

Antal Lívia

Az Esély Gálán köszöntőt mondott dr. Joó István, Herold József, Tóth Ágnes és Gecse Péter

Fotó: Antal Lívia

A telt házas eseményen Tóth Ágnes, a MOFE elnöke köszöntőjében elmondta, hogy 2016 óta működő egyesületük az esélyegyenlőség világnapja tiszteletére a kezdetektől fogva megszervezi az Esély Gála kulturális és zenei találkozót, a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából pedig rendszeresen helyt ad az Én is sz’ép vagyok! élményfotózásnak. Mindkét programhoz vármegyei szinten csatlakoznak a gondoskodást nyújtó intézmények.

esély
Egy páros a Lenti Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ csapatából, amely táncos produkciót adott elő a Grease zenéjére az Esély Gálán
Fotó: Antal Lívia

- Minden ember egyenlő, nincs különbség a társadalom tagjai között. Mindenkiben van csoda, tehetség, mindenki jó valamiben. Az Esély Gálán megmutatják, hogy ők is képesek értéket teremteni, alkotni, éppen ezért fontos, hogy lehetőséget kapjanak rá – hangsúlyozta az elnök, köszönetét kifejezve a fellépőknek, a felkészítő szakembereknek és valamennyi segítőnek.

Az Esély Gála üzenete: mindenki értékes tagja a társadalomnak

Az Esély Gálán köszöntőt mondott dr. Joó István, a házigazda intézmény, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ oktatási dékánhelyettese, aki a társadalmi felelősségvállalás fontosságát emelte ki. Herold József, a program szakmai védnöke, a zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény főigazgatója a lehetőségről beszélt. Mint mondta, ezt a szerepet a MOFE által szervezett gála hivatott betölteni, amelyen a fogyatékkal élő fiatalok, gyerekek megmutatják tehetségüket. A velük foglalkozók számára pedig egyértelmű, hogy ezt segítik kibontakoztatni. 

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere megköszönte a szervezőknek, a támogatóknak, a szakmai civil szervezeteknek, az intézményeknek és mindenkinek az Esély Gála megszervezését, amelynek a legfontosabb célkitűzése a figyelemfelhívás: hogy mindenki értékes tagja a társadalomnak.

Ki mivel foglalkozik a buszra várva, és ahhoz milyen eszközöket használ. A bóhozat szereplői Bogdán Aranka és Simon Judit az újnépusztai intézményből
Fotó: Antal Lívia

A fellépők

A gálán az újnéppusztai Szivárvány Integrált Szociális Intézmény, a Lenti Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, a DOWN Mosolyambulancia Egyesület, a Béke Ligeti Általános Iskola, valamint a Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonának fiatal és felnőtt lakói léptek fel. A két utóbbi intézményből érkező szereplők közös produkciót is előadtak. Mindenki emléklapot és egy kis ajándékot kapott a elismerésképpen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában