Segítség a tartalmas időtöltéshez

2024.05.10. 08:30

Ezek a programok várnak ránk a hétvégén Zalában

Zaol.hu

A Tintaló Minicirkusz a zalaegerszegi Griff Bábszínházban lép fel szombaton

Fotó: ZH-Archívum/AG

Hangverseny

Anyák napi kórushangversenyt ad a hévízi Illyés-iskola két művészeti csoportja pénteken 18 órától a fürdőváros protestáns templomában.

Zöldmanó a malomban

Wágenhoferné Pohl Magdolna Zöldmanó a Malomban – Kertünk gyógynövényei című mesekönyvét mutatják be pénteken 18 órától a gyenesdiási községházán. A kötetet Horváthné dr. Baracsi Éva, a Georgikon campus egyetemi docense ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

A napos B oldal

Jakupcsek Gabriella A napos B oldal című sikerkönyvéről szóló beszélgetésben betekintést enged gondolataiba, s megosztja tapasztalatait a változókorról, valamint a fiatalság mégsem annyira fájó elmúlásáról pénteken 18:30-tól a keszthelyi Balaton Színházban.

Madarak és fák napja

Az év madarával, a kerecsensólyommal is megismerkedhetnek az érdeklődők szombaton 10 órától a vonyarcvashegyi művelődési házban a Madarak és fák napja alkalmából szervezett programon. Itt a madárgyűrűzésről tart vetítéssel egybekötött előadást Bencze Szabolcs ornitológus, majd kiállítás nyílik az óvodások rajzpályázatára beérkezett alkotásokból.

Kutyás séta és piknik

Idén is megrendezik Keszthelyen a Kutyás séta és piknik elnevezésű rendezvényt szombaton 13 órától. A cél, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra. A résztvevők 13:15-kor indulnak a Festetics-kastély parkjából a Fő térre, ahol hasznos és érdekes előadások, bemutatók várják az érdeklődőket, s lesznek gyerekprogramok is.

Zene és vers

Zenés irodalmi programra várja a látogatókat a 125 éves Erzsébet ligetbe a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület szombaton 16 órától. Itt a Festetics vonósok muzsikálnak, majd a közönség tagjai XX. századi magyar szerzők tavaszi verseit olvashatják fel.

Deák-májusünnep

Zalaegerszegen szombaton 13 órakor a ságodi városrészben a közösségi háznál kezdődik az I. Hagyományőrző Deák-májusünnep, a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület rendezvénye. Ezt annak emlékére tartják meg, hogy a haza bölcse, Deák Ferenc 1843. május 23-án Ságodban korteskedett. A megnyitó után lesz kultúrműsor, túra az egykori korteskedés helyszínére, tekeverseny és programok a gyermekeknek.

Családi program a Griff Bábszínházban

Szombaton 10 órától egész napos családi programra várják az érdeklődőket Zalaegerszegen a Griff Bábszínházban. A Tintaló Minicirkusz produkciói, az interaktív, környezettudatosságra nevelő játszótér és a kézműves foglalkozások mellett két előadáson is szórakozhatnak a kicsik és nagyok, a Rókus Mókus 11 órakor kezdődik, 15 órától pedig az Egy kupac kufli lesz látható.

Civil véradás

A Civil Kerekasztal Egyesület tavaszi véradást tart pénteken 12 és 16 óra között Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban. A civil szervezet a könyvtárral, a Magyar Vöröskereszttel és a Kanizsai Fiatalok Közösségével együtt várja a donorokat.

Jubilál az énekkar

Nagykanizsán a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban pénteken 15 órakor kezdődik a Kodály Zoltán Énekkar 25 éves jubileumi műsora. A születésnapot ünneplő csoporton kívül fellép még a VOKE Mamik Hagyományőrző Dalkör, a Tungsram Dalkör, a Honvéd Kaszinó Énekkara, a Szirének, a Palini Nyugdíjas Dalkör, az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör, valamint a Sormási Dalárda.

Környezettudatos családi nap

Nagykanizsán Klímakirakós címmel környezettudatos családi napot szervez a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ szombaton. A rendezvény 10 órakor az Eötvös téren kezdődik, ahonnan a kerékpárosok és a futók a Csónakázó-tóhoz indulnak. Ott 11.30-kor kezdődik a környezettudatos családi vetélkedő.

Nyílt nap a Mura repülőtéren

Becsehelyen szombaton 13 órától nyílt napot tartanak a Mura repülőtéren. A program egyik célja, hogy felkeltsék az érdeklődést a pilótaképzés iránt. Lesz sétarepülési lehetőség, s a pilóták egy-egy bemutató repülést is tartanak. Közben a manőverekről, az általános tudnivalókról egy szakértő bemondó tájékoztatja a nagyérdeműt.

Horvát kórustalálkozó Kiskanizsán

Nagykanizsán a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony templomában vasárnap 14.30-kor a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében horvát nyelvű szentmisével kezdődik a Mária köszöntő horvát kórustalálkozó. A misét Josip Drvoderić goricsáni plébános celebrálja. Ezt követően 15.15 órától a környékbeli horvát települések kórusait hallhatják az érdeklődők.

Hálaadó istentisztelet

Liszóban az evangélikus egyházközség szervezésében vasárnap 10 órakor az evangélikus templom belső felújításának alkalmából hálaadó istentiszteletre és azt követően szeretetvendégségre várják az érdeklődőket a faluházba. Igét hirdet Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese.

Hetési vásár

Vasárnap nyílik meg Bödeházán a Hetési Gasztronómiai Vásár. Ezt megelőzően szombaton elkezdődik a Hetés vendégül lát! Rendezvénysorozat. A Hetés kapuja pihenőhelynél 10 órakor megnyitóval és pálinkakóstolóval indul a program szombaton, majd 12 órától Gáborjánházán hetési kerek perecet és langallót sütnek a szervezők. A látogatók megtekinthetik a helyi értékek házát és a szövőműhelyt is. Szíjártóházán 14 órától kosárfonó bemutatót tartanak, és népi ételekből rendeznek kóstolót a faluházban. Zalaszombatfán 16 órára várják a vendégeket, ahol a szövőműhely és a szőttesmúzeum is nyitva áll, megkóstolhatják a hetési fumut, langallót. Vasárnap Bödeházán a szentmise (11.30) után, 14 órakor nyílik meg a faluháznál a gasztronómiai vásár helyi ételkülönlegességekkel, kézműves termékekkel, a 15 órai megnyitót követően kulturális műsor kezdődik.

Akadályverseny

Szombaton 10 órától Gutorföldén a horgásztónál és környékén rendezik meg a madarak és fák napja alkalmából a természetjáró akadályversenyt.

Régi autók

Csesztregen pénteken 17 órától, valamint szombaton a Magyar Moszkvics Klub tart oldtimer autós találkozót a szabadidőparkban.

A kosárfonók munkái

Pénteken Zalaszombatfán a faluházban 14 órakor nyílik meg a kosárfonó szakkör tagjainak munkáiból összeállított kiállítás. A bemutatkozó tárlatot Szabó Zoltán polgármester nyitja meg, köszöntőt Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei igazgatója mond.

Rézfúvós kamarakoncert

Letenyén, a Fáklya Művelődési Házban pénteken 19.30 órakor a Philharmonic Brass rézfúvós kvintett mutatja be 50 perc alatt a Föld körül című kamarakoncertjét.

Lemezbörze

Zalaegerszegen, a Göcsej Tudásközpontban szombaton 10 és 15 óra között rendezik meg a zenei hanghordozók gyűjtőinek legújabb találkozóját, a XV. Zalaegerszegi Lemezbörzét.

Falunap

Szentmargitfalván szombaton 10 órától tartják a falunapot, amely főzőversennyel kezdődik. 11 órakor a helyi gyertyaöntő szakkör tagjainak munkáiból nyílik kiállítás. 14 órakor Mutyi bohóc szórakoztatja a gyerekeket, amit parasztolimpia követ.

Horgászverseny gyermekeknek

Kerkaszentkirályon vasárnap nyílt nevezéses halfogó versenyt rendez gyermekeknek a Kerka Horgászegyesület. A program 7.30 órakor kezdődik a regisztrációval.

Akrobatikus rock and roll

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban vasárnap 9 órától rendezik meg az I. Ostrom Kupa Nyugat-magyarországi Akrobatikus Rock and Roll Táncversenyt.

Babgulyásfőző verseny

Radamosban, a muravidéki település faluotthonánál szombaton 13 órától nemzetközi babgulyásfőző versenyt tartanak, amelyhez kulturális és szórakoztató programok is társulnak.

Hímzések

Gyertyánosban, a muravidéki település faluotthonában szombaton 17 órakor a helyi Gyöngyvirág Művelődési Egyesület hímzőszakkörének munkáiból nyílik kiállítás.

Gyalogtúra

Kisfalu, a muravidéki település faluotthona lesz a kiindulópontja annak a 10 kilométer hosszú bakancsos túrának, amely során a résztvevők az Őrség szlovén-magyar határ menti térségét járják be. A program vasárnap 8.30 órakor kezdődik.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, az Angels Clubban szombaton a Fáraó bulizenekar játszik. A program sztárvendége a V-Tech lesz. A Mama Africában szombaton Danksess, Gomez, Goda és Dope lép fel. Nagykanizsán, a Kanizsa Club szombati szezonzáróján D.J. Szunyog zenél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában