Takarékosság és modernebb környezet

2024.05.27. 18:00

Fűtéskorszerűsítés az Apáczai Csere János Művelődési Központban

Javában zajlik az Apáczai Csere János Művelődési Központ fűtéskorszerűsítése, amelyre mintegy 66 millió forintot fordít saját költségvetéséből Zalaegerszeg önkormányzata.

Antal Lívia

Az Apáczai VMK-ban a tervek szerint június végére fejeződik be a fűtéskorszerűsítés. Az épület előtt Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné, Flaisz Gergő és Bednárikné Rácz Enikő

Fotó: Antal Lívia

Balaicz Zoltán polgármester a hétfői sajtóbejáráson elmondta, hogy az intézmény szervezeti egységeinek fűtését eddig egy hőközpont biztosította. A takarékos üzemmód érdekében ezt öt körre választják szét, hogy a Pedagógiai és Nevelési Tanácsadó, az aula és pince, a tornaterem, a judo terem és a könyvtár egymástól függetlenül fűthetővé váljon.

Fűtéskorszerűsítés, Apáczai ÁMK
A régi kazánt három, korszerű kondenzációs kazánra cserélik le
Fotó: Antal Lívia

Az Apáczai művelődési központ nagyon népszerű intézmény a Kertvárosban, rendezvényeit sokan látogatják. Erről Orosz Ferencné önkormányzati képviselő beszélt, jelezve, hogy az épület külső felújítása lesz a következő cél.

A takarékos üzemmódot szolgálta már az is, hogy az összes izzót kisebb fogyasztásúra cserélték. A fűtési rendszer korszerűsítésével, a kondenzációs kazánok beépítésével további megtakarítást érnek el, amit a szakmai működésre fordítanak majd, mondta Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója. Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes úgy fogalmazott, a jövőre 40 éves Apáczai Csere János Művelődési Központban zajló fejlesztések a minél modernebb környezet kialakítása érdekében történnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában