A család és benne a gyermek a legnagyobb érték

2024.05.04. 19:30

Gyereket a magasba! - flashmob a Napsugár Bölcsődében - fotógaléria és videó

Szombaton 11 órakor országszerte és határon túl is magasba emelték a gyerekeket azokon településeken, amelyek csatlakoztak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez. Zalaegerszegen a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület rendezésében ötödik alkalommal valósult meg a figyelemfelkeltő akció a Napsugár Bölcsődében.

Antal Lívia

Zalaegerszegen is magasba emelték a gyermekeket a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület rendezvényén

Fotó: Antal Lívia

- A gyerekek magasba emelése gyönyörű szimbolikája annak, hogy a család és benne a gyermek a legnagyobb érték. Azt fejezzük, hogy elfogadjuk, átéljük, megmutatjuk, hogy miénk lehet az élet legnagyobb csodája és adománya - mondta el Bognárné Bengő Hajnalka, a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület elnöke.

Borka bohóc és a szülők segítségével a színes sátorlap is fellendült a magasba
Fotó: Antal Lívia

Az egyesület égisze alatt működő Zalaegerszegi Hordozós Klub tagjai is segítették a rendezvény lebonyolítását. A Napsugár Bölcsőde adta a helyszínt, dolgozói pedig biztosították a kézműves foglalkozásokhoz szükséges eszközöket. A Zalai Kutyasuli két terápiás kutyával volt jelen. Borka bohóc invitálta a gyerekeket játékra, akiknek az Ady-iskolából és a Báthory-technikumból közösségi szolgálatot teljesítő diákok arcot festettek, csillámtetoválást és hajfonatot készítettek. A Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület a másnapi anyák napjára is gondolt, az anyukák mellett az apukák is kérhették a kéz- illetve a fejmasszázst. Ezen kívül volt baba-mama jóga is.

Dr. Csernela-Pál Zsófia gyermekgyógyász férjével, két és fél éves kislányával, Hannával és a hamarosan három hónapos kort elérő kisebbik kislányával, Rózával vett részt a rendezvényen. Elmondta, hogy amikor Hanna megszületett, betegségei miatt nagyon sokat volt kórházban. Kétséges volt, hogy túléli. A figyelemfelhívó akció üzenete szülőként is megérintette őket, épp ezért még jelentősebb számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában