Újabb kiállítás a Hevesi-iskola galériájában

2024.05.07. 15:00

Hazánk egyik legismertebb tűzzománc alkotóművésze mutatkozik be Nagykanizsán

A nagykanizsai Hevesi-iskola galériájában május 8-án (szerda) 14.15-kor és 18 órakor nyílik meg Stekly Zsuzsa zománcműves Fohászaim című kiállítása, melyet Járási Ildikó Ferenczy Noémi-díjas iparművész nyit meg.

Benedek Bálint

Stekly Zsuzsa egyik alkotása

Fotó: ZH

Stekly Zsuzsa hazánk talán legelismertebb tűzzománccal foglalkozó alkotóművésze 1954-ben született Bonyhádon. Ma is ott él és alkot. Életét, művészi pályafutását meghatározta, hogy a mostani nevén EMA-LION Bonyhádi Zománcárugyár Kft. mellett nőtt fel. Így ez a gyár lett alkotói bölcsője. Pécsen a Művészeti Gimnáziumban reklámgrafikát tanult, érettségi után azonnal a tűzzománccal jegyezte el magát. Eleinte ipari zománccal vaslemezre készültek munkái. Közben ékszerek is születtek keze alatt. Állandó kísérletezések közben 1980-tól alakította ki egyéni formavilágát vörösrézlemezre ékszerzománccal, a rekeszzománc technikát részesítve előnyben. De megőrizte, ha kellett, újra alkalmazta a korábban megismert, bevált módszereit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában