Új attrakciókkal is várják a vendégeket

2024.05.04. 17:00

Hivatalosan is megnyitották Zalakaroson a szabadtéri fürdő idei szezonját

Néptáncműsorral, ünnepi köszöntőkkel, s azon belül is a tavalyi eredmények, valamint a legújabb fejlesztések ismertetésével nyitották meg szombat délelőtt Zalakaroson a szabadtéri fürdő idei szezonját. Az eseményt követően a vendégek is birtokukba vették a medencéket.

Gyuricza Ferenc

Kötő Attila önkormányzati képviselő, a Zalakarosi Fürdő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (balról), dr. Háda László plébános, Végh Andor, Novák Ferenc és Bertók Dániel református lelkész a megnyitó után az egyik medencénél

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az első köszöntőt Novák Ferenc, a város polgármestere mondta, aki többek közt arról beszélt, hogy a szolgáltatások folyamatos bővítésével, valamint a fejlesztéseik révén arra törekednek, hogy minden korosztály számára lehetőséget biztosítson a város, s benne a fürdő a pihenésre és a szórakozásra. Kiemelt figyelmet fordítanak a családosokra, így a szülők azért is választják a pihenésük helyszínéül Zalakarost, mert a település megfelelő feltételeket biztosít a gyermekek számára egy élményteli nyaraláshoz.  

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója az elmúlt évi eredmények ismertetésével kezdte megnyitó beszédét. Mint mondotta, a nehéz gazdasági körülmények ellenére minden korábbinál eredményesebb év van mögöttük, hiszen 2023-ban 586 ezer látogatót fogadtak. Az adózás utáni eredményük közel 300 millió forint volt, fejlesztési céltartalékba pedig 350 millió forintot helyeztek. A vezérigazgató kiemelte: a bevételeket a szolgáltatási színvonal emelésére, illetve újabb fejlesztésekre fordítják. A most induló szezonra megújult a strandi fogadótér és a fürdő környezet, a sportmedence akadálypályája új elemekkel bővült, de egyéb új attrakciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen választják Zalakarost, illetve vendégeik jelentős része élménnyel gazdagon telve tér vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában