Négylábúak boldog napja

2024.05.02. 09:30

Kutyák vidám majálisa volt Zalaegerszegen - fotógaléria

Bemutatóval, sétával, gyermekprogramokkal tarkított KutyaJó majálist szerveztek a retró majálissal egy időben szerdán Zalaegerszegen, a Tungsram sportpálya mellett. A programon a 25 éves Bogáncs Állatmenhely köszönte meg a város, az önkéntesek és állatkedvelők támogatását.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Kiss Róbert a zalaszentgróti Ranger Dog Training Center tagjaként mutatott be engedelmességi gyakorlatot Thor nevű német juhászával a KutyaJó majálison.

Fotó: Mozsár Eszter

Agility pályával, illetve az annál kíméletesebb kutyás akadálypályával, a hoopers-szel, egy kis frizbivel, a környéken való sétáltatással és kézművesprogramokkal kedveskedtek az állatbarát látogatóknak. Ezen a napon itt és a Bogáncs menhelyen örülhettek a négylábúak, ugyanis kimozdulhattak ketreceikből. Alsóerdőre húsz kutyussal érkeztek, tudtuk meg Abai Erika telephelyvezetőtől, a menhelyet üzemeltető alapítvány titkárától.

- Szerencsére népszerűek vagyunk, s hétvégente sok önkéntes érkezik, hogy megsétáltassa mentett kutyáinkat és adománnyal is támogatják munkánkat. Mi ezzel a programmal köszönjük meg az irántunk való figyelmet.

Mentett és saját kutyák érkeztek a KutyaJó majálisra Zalaegerszegen
Fotó: Mozsár Eszter

A rendezvényhez csatlakozott a zalaszentgróti Ranger Dog Training Center, a tagok látványos bemutatókat tartottak, de szívesen adtak tanácsot a felelős állattartáshoz is. Egyebek mellett a zalaegerszegi Kiss Róbert mutatkozott be a nyolc hónapos német juhász kan kutyával, Thorral. Alapvető engedelmes gyakorlatokat láthattunk tőlük, két hónapja járnak kutyasuliba. A tulajdonos másik kutyája, a három és féléves német juhász szukát már két és fél éve trenírozza. A Ranger csapat missziója, hogy minél többen megértsék kedvenceik nyelvét, szokásaikat, ösztöneiket.

- A sportos bemutatókkal – engedelmes, agility, őrző-védő - szemléltetjük a fajtatiszta és keverék ebek viselkedését - felelte érdeklődésünkre Békési Attila professzionális kutyakiképző, a center alapítója. - Tagjaink között van hivatásos kiképző, rendvédelmi szerv dolgozója, sportoló, szinte az egész Dunántúlról. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, nem elég egy mentett vagy tenyésztőtől beszerzett kutyát hazavinni, hanem fontos az állatok idomítása, nevelése. Segítünk abban, hogy jobban megértsük az állatokat, így talán kevesebb kutya kerül, nem egyszer sajnos vissza, a menhelyre. Országos hírünknek köszönhetően egyre többen keresnek meg minket, s külföldről is érkeznek érdeklődők – felelte a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában