Tűzoltók emléknapja Letenyén

2024.05.05. 16:19

Óvják embertársaik életét, mentik a vagyont

A helyi hagyományoknak megfelelően a település legrégebbi eredetű köztéri alkotásának, Szent Flórián szobrának megkoszorúzásával, majd az azt követő ünnepi szentmisével kezdődött a tűzoltók emléknapja Letenyén.

Gyuricza Ferenc

Kovács Tibor (balról) az egyesület új tagjaival, Kovács Beátával, a Szófia nevű kislányát a karjában tartó Kovács Szilveszterrel és Csöregi Andrással. Elől az ifjúsági tagok, Tóth Evelin és Tóth Zsolt

Fotó: Gyuricza Ferenc

A vasárnapi programon nemcsak a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, de a társszervek képviselői is jelen voltak. Köszöntőt Kovács Tibor, az egyesület elnöke mondott, aki kiemelte: 

Szent Flórián napja azon személyek ünnepe, akik önként vállalják a veszélyt, hogy segítsenek másokon bajban, szükségben.

Dacolva tűzzel, vízzel, más veszélyekkel óvják embertársaik életét, vagyonát, mentik a menthetőt, de próbálják menteni a menthetetlent is. Letenyén e szellemiség jegyében alakult meg az önkéntes tűzoltó egyesület, s ez jellemzi a jelenlegi tagságot is.  

Az ünnepség keretében a 2023. évi munkája elismeréseként Szabó Fanni, míg az elmúlt tíz évben végzett tevékenységéért az egyesület leköszönő titkára, Bíró László vehetett át kitüntetést. Szintén a Szent Flórián-nap keretében avatták fel a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület új tagjait is. A civil szervezethez három felnőtt, Kovács Beáta, Kovács Szilveszter és Csöregi András, valamint az ifjúsági korú Tóth Evelin és Tóth Zsolt csatlakozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában