Tippek a tartalmas időtöltéshez

2024.05.03. 08:30

Programok a hétvégére

Zaol.hu

Pénteken és szombaton rendezik meg a Georgikon sárgulási ünnepségét

Fotó: ZH-Archívum

Tárlatvezetés

Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum Nőnek lenni akkor… című időszaki kiállításán május 3-án, pénteken 17 órakor Balaicz Zoltánné tart a tárlat három kurátorával együtt tárlatvezetést. Balaicz Zoltánné izgalmas történeteket mesél Festetics Mária sokoldalú és színes életéről, de szó lesz a pedagóguspálya szépségeiről és egy kedves Háry Emma verset is megoszt a közönséggel.

Díjátadó és kiállítás 

Május 3-án, pénteken 17 órakor a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében lebonyolított Vándorlegény pályázat díjátadója lesz, majd az ifjú kézműves tehetségek alkotásaiból nyílik kiállítás Zalaegerszegen, a Gébárti Alkotóház Jurta Galériájában. A város nevében Gecse Péter alpolgármester köszönti a megjelenteket.

Gyereket a magasba! 

Május 4-én, szombaton 10 órától várják a családokat a Gyereket a magasba! című rendezvényre Zalaegerszegen, a Napsugár Bölcsődébe. A Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület és a Három királyfi, három királylány mozgalom programjára érkeznek terápiás kutyák, Borka bohóc, de lesz kézműveskedés, arcfestés, jóga és kényeztető anyasarok is.

Családi élménytúra 

Zöldösvény – tanösvény címmel családi élménytúrára várják az érdeklődőket május 4-én 11 órakor Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumba. Szakértő vezetéssel, séta közben a természetes környezet, az őshonos háziállatok, különféle gyógy- és fűszer- növények, valamint a vizes élőhelyek növény- és állatvilágának megfigyelésére nyílik lehetőség, s ki lehet próbálni a régi gyerekjátékokat is.

Vármegyei tárlat Zala vármegye képzőművészeti tárlata nyílik meg pénteken 17 órakor Keszthelyen, a Balaton Színház Simándy termében. Köszöntőt mond Stadler Tímea Kinga, a Goldmark-központ igazgatója, a kiállítást dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum tudományos igazgatója méltatja.

Sárgulási ünnepség 

Pénteken és szombaton rendezik a keszthelyi Georgikon sárgulási ünnepségét. Az első napon felavatják a korsókat, majd a végzős hallgatók fáklyás felvonulással köszönnek el a várostól és az egyetemtől. A fiatalok szombaton végigvonulnak Keszthely utcáin, zárásként pedig a Festetics-kastély kertjében palotást táncolnak a praxik, vagyis a búcsúzó diákok.

Anyák napja 

Vonyarcvashegyen, a művelődési házban pénteken 17 órától tartják az anyák napi programot. Itt fellépnek a Festetics György Zeneiskola fúvós növendékei, babafotó-kiállítás nyílik, az apróságokat és szüleiket pedig ringató foglalkozás is várja.

Szombaton és vasárnap 10 órától a keszthelyi Festetics-kastély Történelmi játszóházában anyák napja alkalmából virágos üdvözlőlapokat és szíves ajándékokat készíthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak a gyerekek. Ez alkalomból a Fejőházi mesék című sorozat legújabb filmje által megismerkedhetnek a fiatalok a szereplők családjával is.

Vasárnap 17 órától rendezik Hévíz anyák napi ünnepségét a sportcsarnokban. A vendégek ez alkalomból Náray Erika színész-énekes műsorát láthatják.

Jubileumi hangverseny 

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar fennállásának 30. évfordulóján jubileumi hangversenyt ad szombaton 16 órától a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola aulájában.

Micimackó meséi 

Karinthy Frigyes Micimackó meséi című művéből készült mesemusicalt adja elő a Pesti Művész Színház Fogi gyermekszínháza vasárnap 10:30-tól a keszthelyi Balaton Színházban.

Színjátszó bemutató 

Nagykanizsán, a Honvéd Kaszinóban pénteken 18 órakor mutatja be a Városi Színpad ifjúsági csoportja Örkény István Hírek című színdarabját.

Horgászversenyek 

Pusztaszentlászlón szombaton 11 órai kezdettel gyermekek részére tart halfogó versenyt a helyi Haladás Horgász Egyesület. Vasárnap ugyanott feeder horgászversenyt rendeznek, mely reggel hat órakor kezdődik a regisztrációval.

Retró majális 

Pusztaszentlászlón, a tóparti szabadidőközpontban 17 órakor kezdődik a retró majális, amelynek fellépői a helyi óvoda-bölcsőde gyermekei, a söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola tanulói, valamint a helyi dalkör és retró színjátszókör lesznek. 18 órakor a Pacsirták együttes lép fel, ezt moderntánc-bemutató követi, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei mutatják be operettprogramjukat. 20 órától Sihell Ferry & Henna, majd Janov Laci szórakoztatja a közönséget. 21.30-tól tűzijáték színesíti a programot. Lesz továbbá játszóház, egészség- és szépségpont, sörivó verseny, valamint tréfás ügyességi játékok is várják a gyerekeket.

Flórián-napi megemlékezés 

Letenyén vasárnap tartja Flórián-napi megemlékezését a helyi önkéntes tűzoltó egyesület. A program 8.30-kor a Szent Flórián-szobor koszorúzásával kezdődik, majd a plébániatemplomban ünnepi szentmisét tartanak. 11.30-kor az egyesület bázisán avatják fel az új tagokat, ezt közösségi program követi.

Anyák napi köszöntések 

Szepetneken, a Szent Őrzőangyalok-plébániatemplomban vasárnap 11 órakor kezdődő szentmisén verssel és virággal köszöntik az édesanyákat, nagymamákat és kismamákat. A plébániához tartozó települések közül Eszteregnyén 8 órakor, Sormáson 9.30-kor, Nagykanizsa bajcsai városrészében 13 órakor tartják az anyák napi istentiszteletet.

Kiállításmegnyitók 

Pusztaszentlászlón, a helyi evangélikus közösség gyülekezeti termében a 11 órakor kezdődő anyák napi istentiszteletet követően nyílik kiállítás a nemezelő szakkör tagjainak munkáiból. A tárlatot Sági-Világos Diána, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának igazgatóhelyettese mutatja be. Kerkaszentkirályon, a természetházban vasárnap 14 órakor nyílik kiállítás a Nemzeti Művelődési Intézet és a helyi önkormányzat támogatásával indított szövő és vesszőfonó szakkör, a mandalafestő csoport, valamint a Kerka Hímzőkör munkáiból. Köszöntőbeszédet Pál Zoltán polgármester és Devecz Zsuzsanna, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke mond, a kiállítást Sági-Világos Diána, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának igazgatóhelyettese és Donner Ferencné, a Kerka Hímzőkör vezetője ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Anyák napi hangverseny 

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban vasárnap 16 órakor az osztrák testvérváros, Bruck an der Mur zeneiskolájának Pop Ensemble zenekara és ének szakos növendékei, valamint a helyi Lövő Band tartanak közös anyák napi koncertet. Köszöntőt Gyarmati Antal polgármester mond.

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen a Mimosa Lounge pénteken retró partival, míg szombaton magyar dalokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. A lemezlovas Depes és Tom Symon lesz. A Mama Africában szombaton Millero és Borsha lép fel. Az Angels Clubban szombaton Bubu keveri a zenét. Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton az Unisex lesz a sztárvendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában