Közel ötven féle sört kóstolhattak a vendégek

2024.05.05. 15:30

Rekordokat döntött az idei Zalaegerszegi Sörfesztivál

Rekordmennyiségű sör fogyott az elmúlt hét végén megrendezett XIII. Zalaegerszegi Sörfesztiválon, s a nézőszám is nagyon jól alakult, köszönhetően az esti koncerteknek. A három napos rendezvény főszervezője, Székedli Bertold mondta mindezt vasárnap délután, még órákkal a zárást megelőzően.

Gyuricza Ferenc

Pataky Attila, az EDDA Művek frontembere a zalaegerszegi közönség előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

A fenti kijelentés annak fényében sem túlzó, hogy azt az első két nap adatai alapján fogalmazta meg a szervező Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület elnöke. A pénteki és szombati nap közel telt házat hozott, s vasárnap már délután hatalmas tömeg vette birtokába a fesztivál területét. Rengetegen látogatták a vidámparkot és a játszóházakat, de a sörös standok, a pálinka- és borházak környéke is megtelt vendégekkel.

Koncertélmények és gazdag sörkínálat

- Pénteken ugyan az időjárás egy kicsit bezavart, de a közönség kitartott, az eső ellenére szinte senki sem hagyta el a fesztivál területét – folytatta Székedli Bertold. – Szombaton nagyon jó időnk volt, és igazi fesztiválhangulat, és ebben bízunk a vasárnapot illetően is. Az árusaink is elégedettek, a tőlük kapott információk alapján bizton állíthatjuk, hogy soha ennyi sört nem fogyasztottak még a hozzánk kilátogatók, mint idén.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A főszervező szerint mindez a kínálatnak is köszönhető, hiszen közel ötven féle sört kóstolhattak a vendégek, a hagyományos búzasörtől a kézműves termékeken át az ízesített italokig. A hazai főzdék által készítettek mellett német, cseh és belga sörök is megjelentek a kínálatban.

- A csapolt sörök fogyasztásának van egy kultúrája, ezt maximálisan kiélvezhették a fesztivál látogatói – tette még hozzá Székedli Bertold. – Mindehhez ráadásul olyan koncertélményeket kínáltunk, amire méltán lehetünk büszkék, hiszen a Bagossy Brothers Company, az EDDA Művek, a Lord vagy Rúzsa Magdi révén igazi közönségkedvenceket hoztunk el, de azok az előadók is jól szerepeltek, akik most először léptek fel Zalaegerszegen. Ahogy pénteken Dzsúdló, úgy szombaton a ByeAlex és a Slepp is nagyon komoly hang- és fénytechnikával mutatta be professzionális műsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában