Választás

2024.05.28. 18:30

Sajtótájékoztatót tartott a Momentum Zalaegerszegen

A választási kampányban elharapódzott az uszítás, a gyűlöletkeltés, ennek egyik megnyilvánulása a háborúval riogató plakátok sokasága.

Arany Gábor

Ezt Ruzsics Milán, a Momentum Mozgalom zalai elnöke mondta kedden a megyeszékhelyi Kertvárosban egy „háború” feliratú óriásplakát előtt tartott sajtótájékoztatóján. Kifejtette: azt sem lehet szó nélkül hagyni, hogy kormánytisztviselőket küldenek el kampányolni, közvélemény-kutatásnak álcázott telefonhívásokkal pedig azt sugalmazzák, hogy szét­esett az ellenzéki szövetség. Szerinte titkos megbeszéléseken önkormányzati osztályvezetőknek, alkalmazottaknak utasításokat, feladatokat adnak a választással kapcsolatban. 
– Nem kérünk a gyűlöletkampányból, a zalai emberekről, az itt élők sorsáról kellene beszélni, a választás ugyanis erről szól – hangsúlyozta a párt vármegyei elnöke.
– Elképesztőnek tartjuk, hogy miközben szigorú szabályokkal korlátozzák, mekkora távolságban lehet oktatási, nevelési intézményektől alkoholt, cigarettát árulni, fogyasztani, nem vonatkozik korlátozás az ilyen félelmet keltő, hazug plakátokra – ezt már Békési Tamás, a párt önkormányzati képviselőjelöltje fogalmazta meg a sajtótájékoztatón.
A „gyűlöletkampány” elleni tiltakozásuk jeléül a tájékoztatót követően átragasztották a „háború” feliratú plakátot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában