Tizenöt perc sport

2024.05.29. 17:30

Széchenyi kihíváshoz csatlakozott a város

Az önkormányzat és a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csatlakozott az idei Széchenyi kihíváshoz. Az országos rendezvénysorozat célja a történelmi Széchenyi család örökségén keresztül a lakosság figyelmének felhívása a rendszeres sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra.

Benedek Bálint

Az eseményen óvodások, általános és középiskolások, aktív- és szépkorúak tornáztak

Fotó: Szakony Attila

Ennek keretében szerdán a Széchenyi téren, a HSMK előtti területen generációs tornát szerveztek. Az eseményen óvodások, általános és középiskolások, aktív- és szépkorúak tornáztak. Példamutató módon csatlakozott hozzájuk Balogh László polgármester és dr. Fliszár Mária, a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa is. A rendezvényen Balogh László elmondta: e versengés célja, hogy 0 órától 24 óráig minél többen végezzenek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. A Széchenyi kihívás arra emlékeztet minket, hogy a rendszeres testmozgás milyen nagy jelentőséggel bír mindennapi életünkben. A fizikai aktivitás nem csupán a testi egészségünk alapvető pillére, hanem hozzájárul mentális jólétünkhöz, boldogságunkhoz és általános életminőségünkhöz is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában