Zalaegerszegről a világ leghíresebb operáiba

2024.05.13. 15:30

Szerdán Huszti Bernadett operaénekes lesz a zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub vendége

A Lokálpatrióta Klub május 15-én, szerdán 17 órakor tartja következő találkozóját a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A klub vezetője, Iványi Ildikó ezúttal Huszti Bernadett Mária drámai szoprán operaénekest, művésztanárt kérte beszélgetésre.

Arany Horváth Zsuzsa

A szerdai művészbeszélgetésre invitáló plakát

Fotó: DFMVK

"Zrínyi Gimnáziumban találkoztam Perlaki Edit tanárnővel, aki sokat segített, ahogy Nagy László tanárom is. Ő vitt el Győrbe is meghallgatásra a zeneművészeti szakközépiskolába. Ezután a Budapesti Zeneművészeti Főiskola magánének szakán énekművészként végeztem, majd a Zeneakadémia operaszakán szereztem operaénekes és énekművész-tanár diplomát...   Miután végeztem az operaszakon, elmentem Spanyolországba a F. Vinas Nemzetközi Énekversenyre. Ott hallott egy francia impresszárió és ő alkalmazott engem. Szerepekre, koncertekre szerződöm, társulatnál nem vagyok állandó tag. Az utóbbi időben inkább Spanyolországban énekelek, de sokat dolgozom Olaszországban, Belgiumban és Hollandiában is, míg a fellépések között művész-tanárként Zürichben tanítok." - nyilatkozta a művész a Zalai Hírlapnak néhány évvel ezelőtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában