Rekordszámú fürdőző érkezett tavaly

2024.05.28. 20:00

Szombaton nyit a Gébárti Tóstrand Zalaegerszegen

A jó időben bízva június elsején, szombaton kinyit Zalaegerszegen a Gébárti Tóstrand. Tavaly rekordszámú, mintegy 17 ezer látogató kereste fel a felújított és ismét önkormányzati kézben lévő létesítményt, hangzott el a kedd délutáni sajtótájékoztatón. A strand augusztus végéig minden nap 10 és 20 óra között kedvező jegyárakkal várja a vendégeket.

Mozsár Eszter

Szombaton nyit Zalaegerszegen a Gébárti Tóstrand. A sajtótájékoztatón Domján István, Böcskey Zsolt, Balaicz Zoltán és Németh Gábor

Fotó: Mozsár Eszter

A Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. által üzemeltetett strand legújabb beruházásairól Böcskey Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, hogy új elemmel bővült a játszótér, paravánnal körülvett zuhanyzót alakítottak ki, bővítették a büfét, a bejáratnál új tárolót alakítottak ki a kerékpárok és rollerek számára, valamint az önkormányzat fűnyírót vásárolt a zöld felület fenntartásához.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett, a zalaegerszegi önkormányzat 2022-ben visszavette a 17 évre szóló szerződés lejárta után a magánvállalkozótól a tóstrandot, amit 2023-ban 70 millió forintból felújítottak, miközben kutyás strandot is kialakítottak. Tavaly közmű- és útfejlesztés, tereprendezés történt, új köztéri bútorokat helyeztek ki, játszóteret és a gyerekeknek homokos partot alakítottak ki. Az önkormányzat működteti a városi tanuszodát és strandot, valamint az Aquacity-t, ami megfelelően tudja ellátni a lakosság szabadidő eltöltését, mondta a polgármester.

Domján István és Németh Gábor önkormányzati képviselők végül hozzátették, a Gébárti-tó rendbe tett környezete komplex kikapcsolódást kínál mindenkinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában