Miskolci vendégek

2024.05.03. 14:30

Találkozás és kapcsolatépítés a rákbetegek között Nagykanizsán

A nagykanizsai "Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesület meghívására három napot töltött Nagykanizsán a miskolci "Életért a rák ellen" Egyesület 38 fős csapata.

Benedek Bálint

Balogh László polgármester örült a távoli vendégeknek

Fotó: Szakony Attila

Miután a társaság csütörtökön Kardos Ferenc könyvtáros vezetésével városismereti túrán vett részt a Vasember házban, Balogh László polgármester köszöntőjét hallgathatta meg. A városvezető örömmel üdvözölte az ország másik részéből érkezett vendégeket, mint fogalmazott, Nagykanizsa számos értéket tartogat az ide látogatóknak.

– A kanizsaiak jó helyen élnek, közel az országhatár és a Balaton – méltatta a várost Balogh László. – Emellett Nagykanizsa messze földön híres arról, hogy többek között idősbarát település, de iskolavárosi mivoltára, tehetségbarát címére is büszke lehet. Egyszóval jó érzés a távolról érkezettek előtt büszkélkedni ékszerdobozunkról.

Ziegler Györgyné, a miskolci "Életért a rák ellen" Egyesület elnöke elmondta: a tagjaik mindannyian daganatos betegséggel küzdenek, vagy abból meggyógyultak és igyekeznek erőt adni a sorstársaiknak. Ugyanilyen céllal alakult meg a "Napfény" egyesület is, amelynek vezetője, Karosi Lászlóné egy korábbi országos találkozón kötött barátságot a miskolci társszervezetük vezetőjével. Ez a jó kapcsolat eredményezte a vendéglátást, a támogatást, mely fontos a gyógyulás felé vezető hosszú úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában