Elfogadták a zárszámadást

2024.06.02. 13:40

A választások előtti utolsó képviselő-testületi ülését tartotta csütörtökön a zalaszentgróti testület

Mind a 16 napirendi pontot egyhangúlag fogadták el a képviselők, közölte Baracskai József polgármester a Grótinfóban. A polgármester megköszönte annak a három képviselőnek – Gelencsér Istvánnak, ifj. Veress Jánosnak és Baranyai Zsoltnak – a munkáját, aki a következő önkormányzati ciklusban már biztosan nem lesz ebben a pozícióban.

Szabó Judit

A városközpont. Zalaszentgrót tavaly közel 5 milliárd 652 millió forintból gazdálkodott

Fotó: ZH-Archívum/Szabó Judit

A testület elfogadta a 2023. évi zárszámadást: a módosítások után év végére a költségvetés főösszege közel 5 milliárd 652 millió forintra nőtt, amiben döntő szerepe volt az év közben indult közmunkaprogramoknak és az állami feladatfinanszírozásnak. A bevételek a tervekhez képest túlteljesültek, a kiadások elmaradtak a tervezettől.

Elfogadták az Egészségügyi Központ és az óvoda -bölcsőde működéséről szóló beszámolót, s értékelték a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátását. Eldöntötték, hogy pályázatot adnak be a TOP Plusz Helyi humán fejlesztések című kiírására. A tavaly zárult „MINEK – Megújuló, Informálódó, Együttműködő Közösségek Zalaszentgróton és vidékén” projektet kívánják folytatni, amely a helyi hagyományok, termékek és tudásátadás köré épül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában