Másképp, mint mások

2024.06.21. 18:00

Film készült a zalaszentgyörgyi művésztelepről

Idén 19. alkalommal tárja szélesre kapuit és várja a művészetek kedvelőit péntekről egy héten át a 19. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep. Az összművészeti alkotótábort ezúttal a Másképp, mint mások című dokumentumfilmből is megismerhetjük, aminek premierje június 22-én, szombaton este hét órakor lesz a településen.

Mozsár Eszter

A Másképp, mint mások című dokumentumfilm forgatásának egy pillanata. A felvételen Pusztai Bálint operatőr-vágó munka közben. Forrás: Zalaegerszegi Televízió

Forrás: Zalaegerszegi Televízió

A Zalaegerszegi Televízió stábja – Szigeti Éva rendező, Pusztai Bálint operatőr-vágó, Kondákor Miklós operatőr és Miklós András producer – összeszokott csapatként dolgozott. Ezúttal egy héten át forgattak, a mozi több hónapos utómunkával készült el. 

A Zalaegerszegi Televízió filmje májusban Helyi Érték díjat nyert a Helyi Televíziók Országos Egyesülete pályázatán. Ezen kívül szerepel az augusztus végi, keszthelyi Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában.

- A közel egyórás film a Buday Mihály által létrehozott és azóta is sikeresen működő művésztelep történetét mutatja be, 22 képzőművésszel, zalaszentgyörgyi lakossal és támogatóval készült interjú, valamint archív felvételek segítségével – tájékoztatta lapunkat Szigeti Éva rendező, aki hozzátette, a film a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg.

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában