Négy arany, három ezüst és három bronz minősítés

2024.06.04. 16:30

Jól szerepeltek a Helikonon a Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai

A korábbi évekhez hasonlóan kiemelkedően sikeresen szerepeltek a Zrínyi-gimnázium tanulói a Helikoni művészeti fesztiválon, tájékoztatta lapunkat Stárics Roland, a gimnázium igazgatóhelyettese.

Arany Horváth Zsuzsa

A zrínyisek a keszthelyi Fő téren a kulturális seregszemlét jelző térbetűknél

Fotó: ZMG

- Iskolánkat több mint hetven diák képviselte a keszthelyi Helikoni Ünnepségen - tudtuk meg az intézmény helyettes vezetőjétől. -  A tehetségkutatóként is működő fesztiválon diákjaink nyolc kategóriában mutatták meg magukat: kórus (iskolánk leánykara), színjátszás, komolyzene, könnyűzene, tánc, folklór (népzene és néptánc), vizuális művészetek, vers- és prózamondás. A gimnázium küldöttsége négy arany és három-három ezüst és bronz minősítés mellett élményekkel gazdagon tért haza. A kísérő tanárok számára külön öröm volt látni azt, ahogy a zrínyisek nemcsak magukért, hanem egymásért is izgultak, és ha csak tehették, megnézték társaik produkcióit. 

A Zrínyi Miklós Gimnázium szereplői az alábbi díjakkal lettek gazdagabbak:

Komolyzene hangszerszóló kategóriában arany minősítést és a zsűri különdíját Szatmári Emese (11. A) kapta,  ezüst minősítést Keresztes Janka (10. N) és Hegedüs Márton Márk (9. N) vehetett át. Népdal kategóriában bronz minősítést nyert Gaál Anna és Kolcsár Panna (12. B),  mozgásművészet és moderntánc kategóriában ezüst minősítést kapott Beke Mátyás (9. B), Darabos Emma (10. N), Magyar Kristóf (11. B), Salamon Sára (11. N/1), Tóth Bíborka (8. N). Leánykar kategóriában arany minősítést és a zsűri különdíját a zalaegerszegi gimnázium leánykara hozta el. Könnyűzene és ének szóló kategóriában arany minősítést érdemelt ki Mayer-Zsuppányi Csenge (11. N/1.),  színjátszás kategóriában bronz minősítést kapott a gimnázium színtársulata,  vizuális művészetek kategóriában arany minősítést és a kategória fődíját Gál Regina (11. B) kapta. Egyéb kategóriában (bűvész) bronz minősítést kapott Mézes Botond Csegő (11. N/1).

Rajtuk kívül hozzájárult az iskola sikereihez vers- és prózamondás kategóriában Papirnyy Oleksandr 9. A, néptánc kategóriában Fehér Anna 10. B, Németh Armand 9/AJTP. C, Németh Dávid 11. N/2, könnyűzene és zenekar kategóriában Gyenese Zsófia 10. A, József Ádám, 10. A, Keresztes Janka 10. N, Keresztes Hanna 8. N, Keresztes Gergő Bendegúz 12. N, Szeglet Bálint Péter 12. N, Tóth Lévi 12. N, Tuboly Zsófia 12. N.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában