Új járdaszakasz épül

2024.06.07. 09:00

Megszüntetik a balesetveszélyes helyzetet Vaspörben

A gyalogos forgalom szempontjából Vaspör talán legveszélyesebb pontja a Rákóczi utca egyik kanyarulata, mivel ott az út egyik oldalán sincs közlekedésre alkalmas járda. Ezt a hiányt pótolja most az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (balról) és Fülöp Imre Loránd a készülőben lévő új járda nyomvonalán

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Magyar falu program támogatásával ugyanis 177 méter hosszban új aszfaltozott járdát építenek ki. A beruházás kapcsán Fülöp Imre Loránd polgármester elmondta: ugyan volt itt kiépített járda, ám az idők során az teljesen tönkrement, illetve helyenként mintegy harminc centiméter vastagságban föld borítja. Az új járda 1,2 méter szélességű lesz, így a babakocsik is elférnek rajta, ami azért fontos, mert a falu ezen részén több kisgyermekes család is él.

Vigh László, a térség parlamenti képviselője a beruházás kapcsán elmondta: a Magyar falu program fő célja a kistelepülések infrastrukturális fejlesztési elképzeléseinek támogatása. Az elmúlt négy év során számos eredményt értek el, így a program – az orosz-ukrán háború hatásai, illetve az inflációs nyomás ellenére kisebb keretösszeggel ugyan, de – folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában