A Mészáros Csoport idén is segíti a nehéz helyzetben élőket

2024.06.28. 20:00

Nagycsaládosok és egyszülős családok üdülhetnek ingyen Zalakaroson

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is csaknem 3000 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat a Mészáros Csoport jóvoltából a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában és a Balatontourist füredi kempingjében a július elejétől szeptemberig tartó időszakban, ötnapos turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

Korosa Titanilla

Máthé Balázs (j) és felesége, Varga Júlia (b) négy gyermekükkel, a 9 esztendős Vincével, a 6 éves Márkkal, a 3 éves Misivel és a másfél esztendős Miklóssal öt napot töltenek el a zalakarosi hotelben, ahol meglátogatta őket Kardosné Gyurkó Katalin (balról a második), mellette dr. Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Fotó: Korosa Titanilla

A programot pénteken a zalakarosi üdülési helyszínen ismertették az érintettek. A sajtótájékoztatón Kardosné Gyurkó Katalin, a Mészáros Csoporttal együttműködő Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke kiemelte, hogy szervezetüknek 16 ezer tagcsaládja van, a programokra pedig ötszörös a túljelentkezés. Igyekeznek olyanokat kiválasztani, akik még nem éltek korábban ezzel a lehetőséggel, vagy problémákkal küzdenek és szükségük van egy „mankóra”. 

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője elmondta, hogy ma Magyarországon közel félmillió gyermek nevelkedik 340 ezer egyszülős családban, 40 százalékuk olyan anyagi helyzetben él, ahol bizonyos dolgok hiányoznak, például a nyaralás. A központ országos és határon túli hálózatában az elmúlt hat évben több mint 30 ezer családnak nyújtottak segítséget olyan támogatókkal közösen, mint a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa. 

Fotó: Kondella Misi Photography

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa emlékeztetett, hogy a programban öt éve támogatják az egyszülős és nagycsaládosokat. Mint mondta: a kezdeményezés, mellyel akkor megkeresték, nagyszerű ötletnek tűnt és fontosnak tartotta támogatni, hiszen maga is nagycsaládos. A programra, melyben öt év alatt közel 10 ezer ember vett részt, több mint 1 milliárd forintot költöttek, de ez a pénz jó helyre kerül és a továbbiakban is folytatják.

Mészáros Lőrinc Zalakaroson 
Fotó: Korosa Titanilla

Dr. Várkonyi Andrea, a Pro Filii Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy orvosként, orvoscsalád tagjaként messzire nyúlik az az igénye, hogy segítsen másokon, most a kuratórium elnökeként ezt szervezeti formában végzi. Érzelmi hullámvasúthoz hasonlította az alapítványi munkát, hiszen a pályázatok elbírálása során találkoznak a családok nehézségeivel, majd jó érzés látni az örömet a segítség átadásakor. Hozzátette, hogy a Pro Filii Alapítványhoz negyedévente pályázhatnak szervezetek és magánszemélyek, ilyen időközönként mintegy 700 pályázat érkezik hozzájuk.

Máthé Balázs és felesége, Varga Júlia négy gyermekükkel Isaszegről érkezett az üdülésre, először járnak Zakaroson. Elmondták, hogy szállodai körülmények között még nem nyaraltak négyen közösen, strandra is ritkán jutnak el, így nagyon élvezik majd az üdülést, nagy élmény lesz a gyerekeknek. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában