Július 1-től a régió intézményei fogadják majd a térség lányait, asszonyait

2024.06.28. 11:20

Nem lesz nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Keszthelyen

Július 1-től nem lesz szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban – ez derül ki az intézmény közösségi oldalán közzétett tájékoztatóból.

Péter B. Árpád

A Keszthelyi Kórházban a nőgyógyászati járóbeteg-ellátás továbbra is biztosított

Forrás: Keszthelyi Kórház

A dokumentumban az is olvasható: a járóbeteg- s az egynapos ellátást, a terhesgondozást és a nőgyógyászati szakellátást változatlanul biztosítja a Keszthelyi Kórház, a fekvőbetegeket pedig térségbeli intézmények fogadják. Az eddigi körzet nagy része a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházhoz kerül – Balatongyöröktől Hévízen át Zalaszentgrótig.

A Kanizsai Dorottya Kórház Keszthely, Alsó- és Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár és Zalaszabar lányait, asszonyait fogadja. Az ellátási terület Zalán kívül eső településeiről az ajkai, a kaposvári, illetve a veszprémi kórházba mehetnek a páciensek.

A közleményben az is olvasható: ezekben az intézményekben „a személyi és a tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, a hozzáférés minden érintett számára biztosított”.

Április 19-től május 6-ig már szünetelt a fekvőbeteg-ellátás az intézményben, mivel nem állt rendelkezésre kellő számú orvos. Akkor Keszthely önkormányzata, ösztönzésként azt ajánlotta: szolgálati lakásokat biztosít a jelentkező szakembereknek, s erre az évre 15 millió forintot biztosít a kórháznak.

A szakmai összefogás révén az elmúlt két hónapban újra fogadott fekvőbetegeket az osztály, de most – a tavaszihoz hasonló okok miatt – ismét a régió intézményei látják el a pácienseket.

A sokak által megdöbbenéssel fogadott hír kapcsán Nagy Bálint, a térségi országgyűlési képviselője pénteken kora délután azt írta közösségi oldalán: „Számos magyarázatot kaptam arra, hogy miért nem tudják biztosítani a keszthelyi kórház szülészet-nőgyógyászat fekvőbeteg-ellátását. A térség országgyűlési képviselőjeként számomra ezek közül egyik sem elfogadható, ezért ismét levélben fordultam az illetékes minisztériumhoz. Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet-nőgyógyászat fekvőbeteg-ellátása”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában