Románcok és csalfaságok nem csak nőknek

2024.06.27. 10:00

Szombaton kezdődik a Tourinform Zalaegerszeg sétasorozata

A zalaegerszegi Tourinform-iroda június 29-én, szombaton indítja népszerű nyári helytörténeti túrasorozatát. Tizenkét alkalommal, négy különféle témakörrel készülnek az iroda munkatársai, így lesz szerelmes séta, újdonságként tévésorozatok ihlette programok, valamint visszatérnek a gasztroséták és az örök klasszikust, a Zalaegerszeg titkait is napirenden tartják, tájékoztatta lapunkat Tuboly Andrea irodavezető és Tódor Tamás idegenvezető.

Mozsár Eszter

Tódor Tamás egy tavalyi nyári séta során a Kefekötő című szobornál a piacon

Fotó: Tourinform Zalaegerszeg

Szombaton délelőtt 10 órakor a "Románcok, csalafintaságok és rejtélyek" lesz a téma. A Love story – újratöltve! című programon régi románcok és új történetek, kevésbé ismert csalfaságok és szerelmi rejtélyek nyomába eredhetnek a Tourinform-iroda elől induló vadonatúj sétán. A nyári főszezon debütáló programja neves egerszegi és zalai kötődésű személyek szerelmeinek fény- és árnyoldalát mutatja be. A 75 perces séta során megtudhatjuk, miről mesél a Kossuth utca egyik magányos hársfája, milyen városi pletyka terjedt a Pontház egyik lakójának mozgalmas magánéletéről. Kiderül az is, hogy valóban három házasságot kötött-e Gábor Miklós színművész, illetve hogy hol tartották a legelső polgári házasságot Zalaegerszegen. Többek között Boschán Gyula ügyvéd, Seress János párttitkár, Siklósi Mihályné polgármesternő és nem utolsósorban Pálóczi Horváth Ádám költő lesznek a főszereplők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában