Munkaerő-kínálat bővítése, fejlesztése

2024.06.30. 11:00

Több mint ezer 30 és 64 közötti munkavállaló foglalkoztathatóságát, képzését segítik Zalában

A Zala Vármegyei Kormányhivatal, mint konzorciumi partner által megvalósuló GINOP Plusz Munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű stratégiai jelentőségű Pillér projekt az Európai Unió támogatásával képzésekkel és támogatásokkal segíti elő a 30 és 64 közötti regisztrált álláskeresők és inaktívak nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését.

Varga Lívia

A projekt célja az álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása és elhelyezkedésének segítése az elsődleges munkaerőpiacon

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: fizkes

A projekt 2,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósul meg 2023. december 1. és 2027. augusztus 31. között, tájékoztatta portálunkat a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

A projekt célja az álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása és elhelyezkedésének segítése az elsődleges munkaerőpiacon, a munkaerő fejlesztését és a munkába állás ösztönzését szolgáló – a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított - támogatásokon és szolgáltatásokon keresztül. Szolgáltatások esetében az OFA Nonprofit Kft.-t is bevonhatják.

A projekt hozzájárul továbbá a munkaerőpiac intézmény- és támogatási rendszerének, működési feltételeinek kialakításához, annak érdekében, hogy hosszabb távon is erősítse a hazai munkaerőpiac gazdasági nehézségekkel szembeni ellenállóképességét.

A projekt célcsoportja: a 30. életévét betöltött álláskeresők és inaktívak, kiemelten a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűeket, beleértve az átmeneti védelemre jogosultakat, az őket foglalkoztató munkáltatókat, valamint a közfoglalkoztatásból való kilépésre felkészített munkavállalókat.

A GINOP Plusz operatív program 3. prioritásával összhangban – munkaerőpiaci szempontból – kiemelten hátrányos helyzetűek azok az álláskeresők és inaktívak, akik tartósan álláskeresők, 50 éven felüliek, alacsony iskolai végzettségűek, vidéki térségben élők, kisgyermeket nevelők, közfoglalkoztatásból kilépő személyek, romák, megváltozott munkaképességűek, ápolási feladatokat ellátók.

A projekt keretében tervezett támogatottak száma 1038 fő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában