Komolyzenei koncert a református templomban

2024.06.30. 13:30

Vivaldi műve csendült fel Szentgyörgyvölgyön

Különleges zenei élményben lehetett része a hallgatóságnak szombaton Szentgyörgyvölgyön, ahol a református templomban Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész barátaikkal és gyermekikkel közös koncertjén Vivaldi A négy évszak című műve csendült fel.

Korosa Titanilla

Vendégek és a fellépők, balról Vigh László, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter és Windisch László Szentgyörgyvölgyön

Fotó: Korosa Titanilla

Kelemen Barnabás és családja vidéki otthona a Szentgyörgyvölgyhöz közeli Lendvajakabfa, régi nevén Fényesfelde, itt Fesztivál Akadémia Fényelfelde elnevezéssel szerveznek művésztelepet, hirdettek zenei tábort, nemzetközi kurzusokat. Ehhez kapcsolóan koncerteztek már Velemérben az Árpár-kori templomban, most pedig Szentgyörgyvölgyön álltak a közönség elé. 

Vigh László köszöntött
Fotó: Korosa Titanilla

- Ez a koncert egyben előfutára a nyári budapesti fesztiválakadémiának és hegedűversenynek és ott is felcsendül majd Vivaldi műve is - mondta Kelemen Barnabás a koncertet megelőzően - A zeneszerző korának híres opera dramaturgja volt, maga is írt verseket, A négy évszakhoz is, melynek sorait beírta a megfelelő ütemekhez. Ezen bejegyzések alapján meséli el a történetet a Glasgow-i Egyetem színi tanulmányokat folytató lányunk, Hanna.

Kokas Katalin játszott szólót, elöl a mesélő, Kelemen Hanna a koncerten
Fotó: Korosa Titanilla

Hozzátette, hogy rajzpályázatot is hirdettek gyerekeknek Vivaldi eredeti verseinek témáira, melyre 360 pályamunka érkezett.

 

Kelemen Gáspár
Fotó: Korosa Titanilla

A koncert kezdetén Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd Kelemen Gáspár Bach műveket játszott hegedűn. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában