Zalakarosban termett a csupa friss növény

2024.06.21. 10:30

Zöld színű zöldségek egy csokorban

A zalakarosi olvasónk, Horváth Erika kertjében termett friss zöldségekből állított össze egy csokorra valót. A fényképre került endívia saláta, paprika és kígyóuborka.

Benedek Bálint
 Horváth Erika kertjében termett friss zöldségekből állított össze egy csokorra valót. A fényképre került endívia saláta, paprika és kígyóuborka
Fotó: Horváth Erika

Érdekesség: a szervezet salaktalanító folyamatainak elősegítésében nagyszerű támasznak bizonyulnak a zöld színű zöldségek. Klorofill leginkább a leveles növények tartalmazzák nagy mennyiségben, úgymint a petrezselyem, a saláta, a spenót vagy a rukkola. A vér tisztításában, a máj működésében és a vérerek karbantartásában is fontos szerepet tölt be. A zöldpaprika és a kígyóuborka jó C-vitamin forrás a nyáron, amikor a szervezetnek szüksége van erre. Az uborka kitűnő folyadékpótló, valamint rengeteg ásványi anyagot, valamint rostot tartalmaz, segíti az emésztést és nem utolsó sorban méregtelenítő hatással is bír.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában