Programsorozat

2024.07.04. 07:30

A hét végén tartják a város napját Zalalövőn

A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is július első hétvégéjén rendezik meg a városnapi programsorozatot Zalalövőn. A protokolláris ünnepséget szombaton tartják, míg vasárnap szórakoztató és közösségi rendezvények várnak az érdeklődőkre.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal, Zalalövő polgármestere

Fotó: Pezzetta Umberto

Minderről Gyarmati Antal, a város polgármestere beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Kiemelte: a kétnapos rendezvényen jelen lesznek az erdélyi és olaszországi testvértelepülések, azaz Kibéd és Farra d’Isonzo küldöttségei is, vezetőik pedig köszöntőt mondanak a szombaton 16 órakor kezdődő városi ünnepségen. Ennek fő szónoka Vigh László, a térség országgyűlési képviselője lesz, továbbá itt adják át az önkormányzat által alapított díjakat és elismeréseket. A városi ünnepséget követően Göcsej és Hetés – Népi viseletek címmel nyílik kiállítás a Zala Megyei Népművészeti Egyesület jóvoltából a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban, majd a Zene az kell címmel zenés műsor várja az érdeklődőket.

A vasárnapi rendezvények közül a polgármester a 9.30-kor kezdődő városi reggelire, mint helyi sajátosságra hívta fel a figyelmet. Ez egy különleges fogadás, amely során a Lékai parkban vendégül látják a város lakosságát. A délutáni programok a városi ifjúsági és szabadidőparkban zajlanak, ahol ezúttal is megrendezik a civil mezei csatát, lesznek zenés és táncos bemutatók, zárásként pedig a Delta bulizenekar lép fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában