Kiváló a vízminősége

2024.07.07. 16:00

A homokos partjával, árnyat nyújtó fáival nagy kedveltségnek örvend a Gébárti Tóstrand

A zalaegerszegi Gébárti Tóstrand június elsején nyitott ki, ahol a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ugyanúgy elvégezte a szükséges karbantartási munkákat és az előírt minősítéseket, mint a két épített szabadtéri strandnál.

Antal Lívia

A Gébárti Tóstrand nagyon kedvelt a gyermekes családok körében. A csonkahegyháti Gelencsér Gábor kislányával, Lucával gyakran kilátogat ide

Fotó: Antal Lívia

A Gébárti Tóstrandot tavaly vette vissza korábbi üzemeltetőjétől Zalaegerszeg önkormányzata és jelentős felújításokat végzett le. A homokos partú tóstrandot a nagy melegekben sokan keresték fel, ezeken a napokon a vendégek száma meghaladta a közel 500 főt.

– A Gébárti-tó vízminősége kiváló, amelyhez nem férhet semmi kétség. Ezt igazolják az elmúlt két év vizsgálati eredményei – bocsátotta előre Böcskey Zsolt, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője – Az elmúlt évben 17 ezer látogatónk volt, ami túlszárnyalta várakozásainkat. Mivel továbbra is alacsony jegyár mellett lehet eltölteni egy egész napot a tóstrandon, idén még több emberre számítunk. Hamarosan egy új konténer mosdóblokkot helyezünk el a meglévő mellé, amit épp a vendégszám növekedése indokol. A szezonra kibővítettük a büfé épületét. A kerékpároknak és az elektromos rollereknek a tóstrand bejáratánál tárolót létesítettünk. A vízpart mellett homokozót és kicsit odébb játszóteret alakítottunk ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában