Eredményes és mozgalmas tanévet zártak

2024.07.24. 07:00

A keszthelyi zeneiskola számos kimagasló eredményt ért el az elmúlt hónapokban

Sikeres és eredményes tanévet zárt a keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, amely több mint ötszáz növendékkel foglalkozott tavaly ősztől.

Péter B. Árpád

Idén is megrendezték a versenygyőztes növendékek hangversenyét. Volt kikre büszkének lenni…

Fotó: zeneiskola

Babos Lajos igazgató előrebocsátotta, fiataljaik számos helyi, vármegyei, regionális, országos és nemzetközi versenyen, találkozón értek el jó, sőt: sok esetben kimagasló eredményt, s ezzel tovább öregbítették a hatvanéves intézmény hírnevét.

Az iskola ének szakos diákjai nyáron sem pihennek. A közelmúltban Farkas Berta vezetésével a gyenesdiási Keszegfesztiválon léptek fel. A tanárnő mellett Babos Dóra, Szabó Viktória, Farkas Olivér és Fodor Janka 
Fotó: zeneiskola

– Kulturális misszióként, valamint az együttműködés jegyében továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ne csak az iskolán belül, hanem az intézmény falain kívül is megmutassuk magunkat: fellépjünk, koncertezzünk. Ennek jegyében növendékeink, tanáraink, művészeti együtteseink produkciói rendszeresen gazdagították a városi és környékbeli rendezvényeket, emelve azok színvonalát – folytatta a direktor.

A zeneiskola ismét sikeres időszakot tudhat maga mögött. Babos Lajos a tanévzárón 
Fotó: zeneiskola

Babos Lajos – a teljesség igénye nélkül – felidézte: szeptemberben ismét csatlakoztak a „Kulthajó” rendezvénysorozathoz, novemberben részt vettek a Lengyel Zenei Fesztiválon Győrben, decemberben pedig megrendezték hagyományos adventi koncertjüket a Fő téri templomban. A tavasz, szokás szerint, még ennél is mozgalmasabb volt.

Márciusban nagy sikerrel rendezték meg a Zala Vármegyei Vonós Találkozót, április 13-án pedig „fantasztikus, telt házas minősítő koncerttel ünnepelte a vonyarcvashegyi kihelyezett tagozat jelenlegi és egykori növendékei által alkotott Zalai Balaton-part Koncertfúvós Zenekar fennállásának 30. évfordulóját a Balaton Színházban”. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség szakmai zsűrije a koncertfúvós, valamint a felsőszintű „show C” kategóriában egyaránt arany minősítéssel ismerte el az elhangzott produkciót.

A Dal Derby énekversenyen Farkas Olivér és Ferenczi Nagy Bátor szólóban és duóban egyaránt arany fokozatot szerzett, ezen felül különdíjként önálló estjük lesz Farkas Berta tanítványainak a Pomázi Színházban 
Fotó: zeneiskola

Babos Lajos úgy folytatta: a keszthelyi zeneiskola idén is a komolyzenei kategória szervezőjeként vette ki részét az áprilisi Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségekből, tanáraik és tanítványaik pedig felléptek a városnapi programban, valamint a Keszthelyi Nemzeti Kör által szervezett Reischl-konferencián is.

– Az elmúlt tanévben ismét életre hívtuk a Zeneiskola Baráti Körrel közös bérletes hangversenysorozatunkat, amely ezúttal három alkalomból állt – tette hozzá az igazgató –, s a sikerre való tekintettel ezt folytatni szeretnénk a jövőben is. Intézményünk közössége nevében köszönöm mindazoknak, akik bérletvásárlással vagy más módon támogatták e programot, amely révén 535 ezer forint gyűlt össze, amit természetesen a fiatalok magas szintű zenei képzésére fordítunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában