Klíma nélkül sem kell "megsülni" az autóban

2024.07.18. 15:31

A menetszél keringtetése megoldás lehet a hőség ellen

Klíma nélküli Skoda 120-as autójával közlekedik a Cars Fanatik Klub Facebook csoport vezetője Nagykanizsa és otthona, Kisrécse között.

Benedek Bálint

A hőségben nem kellemes a Skoda 120 volánjánál, de Birkás Nikolettnek van ötlete miképp lehet orvosolni a problémát

Fotó: Szakony Attila

–  A keleti blokk egyetlen autójában sem volt klímaberendezés, mégis felnőttek a gyerekek, a családok mindenféle praktikát bevetettek, hogy hűtsék az utasteret – fogalmazott Nikolett. – A menetszéllel érkező levegő keringtetésére több módszer is létezik, ezek közül nálam a két első ablak letekerése elegendő. Viszont vannak olyan tagtársaink, akik mind a négy ablak letekerése mellett cserélik ki a levegőt. Ilyen extrém hőségben, mint amilyen az elmúlt napokban volt, az izzadás elkerülhetetlen. Igazán kellemetlen dugóban állva, de megfelelő vízpótlással ez sem lehetetlen küldetés.

A 30 éves Birkás Nikolett mesélt a számára kivételes 1988-as évjáratú verdájáról is, ami bár az elmúlt nyolc évben komoly "ráncfelvarráson" esett át, mégis őrzi a csehszlovák hagyományokat és megmaradt vérbeli Skoda.

– Az autó 36 éves, valósággal összenőttünk – mesélte. – Szerelem volt első látásra, az első tulajdonosa egy 63 éves hölgy volt, aki szintén nagy becsben tartotta és örült annak, hogy jó kezekbe kerül. A gyári külsőn jelentősen változtattam, hiszen versenyeken használom, viszont szívesen megjelenek a volánjánál a hétköznapokon is. Az autóba 2018-ban egy Skoda Felicia motorblokk került, nemrégiben a ködlámpák kaptak sárga, amolyan retró fóliázást és tetejére pedig a csehszlovák zászlót tettünk a barátaimmal, segítőimmel. Így tökéletes, klíma nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában