A nap képe

2024.07.22. 20:30

Ahogy régen, úgy ma is, sörrel, virslivel

Ahogy régen, úgy a július 22-ével induló retró véradó héten is sörrel és virslivel vendégelik meg az önkéntes véradókat a Zalaegerszegi Területi Vérellátóban.

Antal Lívia

A retró véradó héten sör, frissen főtt virsli és puha zsemlye a menü köszönetként. Képünkön Czoczek István, akit a véradást követően szintén megvendégeltek

Fotó: Antal Lívia

A Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve azért szervezi meg az év ezen időszakaszában a retró véradó hetet, hogy a nyári szabadságolások ideje alatt is elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre. A hívó szóra már hétfő délelőtt is többen érkeztek, köztük Czoczek István, akit a véradást követően szintén megvendégeltek. 

A mai fiatalok már csak a szülők, nagyszülők elbeszéléséből tudhatják azt, hogy korábban virsli, kolbász, zsemlye, sör és bambi is hozzátartozott a véradásokhoz. A dolgozóknak munkaidő-kedvezmény, a sorkatonáknak szabadság járt. Senki sem tagadja, hogy ez vonzerőt jelentett, de a segítségnyújtás önzetlen szándékát nem csorbította. Az akkori véradóknak ez afféle társasági esemény volt, amelyen barátokkal, munkatársakkal összebeszélve, együtt vettek reszt. 

A Magyar Vöröskereszt támogatói jóvoltából ajándékkal is kedveskedik a zalaegerszegi retró véradó héten, sportzsák és törölköző közül lehet választani. Legfőbb cél korábban és most is az, hogy minél többen vállalkozzanak az önkéntes véradásra. Adják meg az élet esélyét a rászorulóknak ezáltal! A héten kedden, szerdán 12–18 óra, csütörtökön 8–18 óra, pénteken 8–12 óra között várják a véradókat a zalaegerszegi Zárda utcai vérellátóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában