Élmények

2024.07.04. 12:32

Az Apáczai Csere János Tagkönyvtár kézműves nyári tábora

Kézműves nyári tábort rendeztek június utolsó hetében a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárában, tájékoztatta lapunkat Jasztrab Istvánné főkönyvtáros. A tábort 8-10 éves korosztály számára hirdették meg. A nyári kikapcsolódás helyszíne a tagkönyvtár olvasóterme volt. Öt napon keresztül a délelőtti órákban változatos kézműves-alkotásokat készíthettek a gyerekek. Ilyen volt például a papírgurigából készített pillangó, vagy a PET-palackokból alkotott ügyességi játékok és a sokszínű papírsárkány, melyet az udvaron meg is röptethettek.

Arany Horváth Zsuzsa

A tábor vendége volt Domján Nikoletta óvónő és Salamon Melinda meseterapeuta, velük a gyerekek a „Megbocsájtás erdeje” című mesét dolgozták fel interaktív formában, játék és festés segítségével.

A tábor résztvevői papírszínházi meséket hallgathattak, és a Bóbita játszótéren kipróbálhatták a különböző biztonságos és készségfejlesztő játékelemeket. Az utolsó napon további kézműveskedésre is volt lehetőség. Zárásként a hét tapasztalatait, élményeiket osztották meg egymással a gyerekek. A könyvtárosok kis ajándékkal köszönték meg a részvételüket.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában