Készen a kánikulára

2024.07.04. 18:41

Az AquaCity és a városi strand is várja a hűsölni vágyókat

Június 15-én nyitott ki Zalaegerszegen a városi strand és az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, a múlt vasárnapi perzselő hőségben pedig rekordszámú vendéget fogadott.

Antal Lívia

Az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark Zalaegerszeg legnagyobb forgalmú strandja, ahol számos attrakció szolgálja a fürdőzőket Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt tudtuk meg Böcskey Zsolttól, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetőjétől, aki az adatokat részletezve elmondta: a nyitás óta a városi strandot naponta 100-150 fő keresi fel, ami nem éri el a várt vendégszámot, de biztató, hogy az elmúlt vasárnap mintegy 400 látogatójuk volt. Mivel a városi strand két éve, az uszodakomplexummal együtt készült el, minden új, így komolyabb felújítási munkát nem kellett végezniük a szezon előtt.

– Az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark a legnagyobb forgalmú strandunk – folytatta az ügyvezető. – Az év elején újítottuk fel a csúszdákat, a játékelemeket és a vízeséseket a gyermekvilágban. Minden működik, fröcsköl és pörög, a gyerekek legnagyobb örömére. A lassú folyó fenékburkolatát újra cseréltük és bővítettük az árnyékolók számát. Az elmúlt vasárnap majdnem látogatói csúcsot döntöttünk: közel 3500 ember kereste az élményparkban az enyhülést a forróságra. Célunk, hogy mindhárom strand esetében elérjük és növeljük a kívánt vendégszámot, ehhez azonban az időjárásnak kegyesnek kell lennie.

Böcskey Zsolt hozzátette: a város önkormányzata augusztus 17-én rendezi majd meg a hagyományos jótékonysági családi napot az AquaCityben, erre a programra az üzemeltető is megerősített szolgálattal készül. „Ahogy tavaly, úgy idén is nagyon sok látogatóra számítunk” – mondta végül Böcskey Zsolt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában